Vitesse-Heerenveen 4-2, alle statistieken; 7 uitduels zonder zege record Heerenveen

• Heerenveen vestigde een nieuw clubrecord door 7 uitwedstrijden op rij te verliezen. Het record van 6 dateerde van maart-mei 1995.
  • Vitesse kwam door de winst op 48 punten en is daarmee het aantal van het hele vorige seizoen met 2 gepasseerd (46 punten over heel vorig seizoen).
  • Ricky van Wolfswinkel noteerde een perfecte hattrick (met links, rechts en het hoofd). De laatste Vitesse-speler die dat deed, was Abiola Dauda op 14 september 2014. Dat was tegen Excelsior (3-1 winst).
  • Dit was de tweede hattrick voor Van Wolfswinkel op Nederlandse bodem. Op 26 augustus 2010 deed hij dat met FC Utrecht in de kwalificatie voor de Europa League tegen Celtic (4-0).
  • Vitesse won voor het eerst dit seizoen 3 opeenvolgende Eredivisie-duels.
  • De laatste 7 treffers van Vitesse staan nu op naam van Ricky van Wolfswinkel (5) en Navarone Foor (2).
  • Vitesse kwam na 13 minuten en 7 seconden op een 2-0 voorsprong, dat was de snelste voorsprong van 2 doelpunten voor de Arnhemmers sinds 29 november 1998. Arco Jochemsen maakte toen na 11 minuten de 2-0 tegen Ajax. Vitesse won met 3-2.
scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Vitesse - sc Heerenveen, alle highlights’

WTF! Ricky van Wolfswinkel mag wedstrijdbal na hattrick niet houden van materiaalman?

Navarone Foor tevreden met eigen trucjes: ''Voetenwerk zit goed, beetje salsa''

Lekker sfeertje in Arnhem: GelreDome viert feest na hattrick Van Wolfswinkel tegen Heerenveen

Cristiano Ronaldo of Navarone Foor? Vitesse-aanvaller gooit trukendoos open bij #vithee (VIDEO)