Alles over Nederland-Bosnië en Herzegovina

In de Nations League nam het Nederlands elftal het op tegen Bosnië en Herzegovina. Oranje won kinderlijk eenvoudig van het Balkanland met 5-2. Dit is alles wat je moet weten over en rond de interland van Oranje.

Nabeschouwing Nederland-Bosnië en Herzegovina (7 september)

Het Nederlands elftal heeft met 5-2 gewonnen van Bosnië en Herzegovina in de eerste speelronde van de UEFA Nations League. Onder anderen Joshua Zirkzee en Tijjani Reijnders wisten op het scorebord te komen. Ondanks de ruime zege was er ook de nodige kritiek op het verdedigende werk van Oranje, wat toch twee doelpunten moest incasseren.

Oranje blijft ongeslagen in het Philips Stadion

Ook na zeven interlands blijft het Nederlands elftal ongeslagen in Eindhoven. Na de 5-2 overwinning staat het doelsaldo zo op 27 doelpunten voor en slechts 3 doelpunten tegen.

Samenvatting Nederland-Bosnië en Herzegovina (7 september)

Opstellingen Nederland-Bosnië en Herzegovina (7 september)

Met Joshua Zirkzee is de basis, ging Nederland op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen. 
(Tekst gaat verder na de afbeelding)

opstelling nederland-bosnie

Oranje op rapport na Nederland - Bosnië en Herzegovina (7 september)

Aan de kant van Oranje golden Joshua Zirkzee en Tijjani Reijnders als dé uitblinkers, terwijl Matthijs de Ligt flink door het ijs zakte. 
(Tekst gaat verder na de afbeelding)

Voorbeschouwing Nederland-Bosnië en Herzegovina (7 september)

Nederland trof Bosnië en Herzegovina slechts twee keer eerder. Dit was ook tijdens de Nations League, is 2020. Op 11 oktober stond de eerste ontmoeting tussen de twee UEFA-landen op het programma.

Onderlinge ontmoetingen Nederland-Bosnië en Herzegovina

Tijdens de allereerste clash van Oranje tegen Bosnië en Herzegovina eindigde de interland in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Op 15 november 2020 wist Nederland wel te winnen van het Balkanland. Dankzij twee doelpunten van Georginio Wijnaldum en een rake treffer van Memphis Depay won Nederland met 3-1, waarbij Smail Prevljak voor de enige tegentreffer zorgde.

Bosnië en Herzegovina: opmerkelijke statistieken vóór de interland Nederland-Bosnië en Herzegovina

Sinds de overwinning van Bosnië en Herzegovina op Liechtenstein van 13 oktober 2023 wist het land geen enkele wedstrijd meer te winnen. Zodoende liep het deelname aan het EK 2024 mis. In de kwalificatie verloor het na de zege op Liechtenstein van Portugal (0-5), Luxemburg (4-1), Slowakije (1-2) en Oekraïne (1-2). De daaropvolgende interlandperiode verloor het nog vriendschappelijk van Engeland (3-0) en Italië (1-0).

Oranje: bijzonderheden rond de interland Nederland-Bosnië en Herzegovina

Het Nederlands elftal speelsw interland nummer elf van dit kalenderjaar. Op het EK 2024 schopte Oranje het nog tot de halve finales, waarin Engeland met 1-2 te sterk was. Tijdens de Nations League van 2023 eindigde Nederland als vierde.

Oranje in het Philips Stadion

Het Nederlands elftal speelde voor de zevende keer in het Philips Stadion. De laatste keer dat Oranje in Eindhoven speelde, was in 2021. Toen was Montenegro de tegenstander, dat met 4-0 werd verslagen. In 2005 speelde Oranje twee keer in het PSV-stadion en won het van Andorra (4-0) en Armenië (2-0). Vier jaar eerder, in 2001, werden Cyprus (4-0) en Estland (5-0) met ruime cijfers verslagen. In 1996 moest Oranje wel een doelpunt incasseren, toen het met 7-1 te sterk was voor Wales.

Tijdens de laatste interland van Oranje in het Philips Stadion waren Memphis Depay (2x), Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo goed voor de doelpunten. Alleen de laatstgenoemde maakte dit keer deel uit van de Oranje-selectie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers