Nederlandse media vernietigend over Ajax-dissonant tegen Go Ahead: "Geen schim van zichzelf"

Ajax kwam zondag voor de tweede wedstrijd op rij niet verder dan een 0-0 gelijkspel, want na het doelpuntloze gelijkspel tegen Heracles Almelo werd er thuis tegen Go Ahead Eagles opnieuw gemorst. Opvallend, want van Borussia Dortmund werd woensdag nog met 1-3 gewonnen en twee weken eerder zelfs met 4-0. 

Het Algemeen Dagblad stelt dat Ajax, en in het bijzonder Antony, in de Champions League swingt maar in de Eredivisie een verveelde indruk maakt: "Het is niet fair om het collectieve falen op één speler te projecteren, maar de prestaties van Antony in de laatste drie wedstrijden zijn exemplarisch voor het elftal. In de spotlights van de Champions League was de Braziliaan woensdag onhoudbaar voor Borussia Dortmund. In de dagen voor en na het puike Europese optreden was de vleugelaanvaller echter geen schim van zichzelf. Antony volhardde vorige week in Almelo en gisteravond in de Johan Cruijff Arena in zwakke voorzetten, mislukte passjes en verveeld gedrag."

'Kop koffie drinken met Dessers'

Volgens de krant doet Feyenoord er verstandig aan om Cyriel Dessers overal bij te betrekken, want alles wat de Belg aanraakt, verandert deze weken in goud: "De leiding van Feyenoord zou er goed aan doen om deze week even een bak koffie te drinken met Cyriel Dessers. Met een kladblok op tafel om op te schrijven hoe de Nigeriaanse Belg het ingewikkelde stadiondossier ziet, wat precies te doen met de erbarmelijke financiële situatie van de club en of de opvolging van algemeen directeur Mark Koevermans straks inderdaad in goede handen is bij Dennis te Kloese. De supersub heeft deze dagen immers op alles een passend antwoord. In de Eredivisie hielp hij Feyenoord in één week tijd, steeds in blessuretijd, langs Sparta en AZ en tussendoor dompelde hij Union Berlin in rouw door ook in de Conference League het verschil te maken tussen een gelijkspel en een klinkende overwinning."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax - Go Ahead Eagles’

'Transfertip De Ligt aan Overmars op straat, diverse media weten zeker om wie het gaat...'

Dubbele transfer op komst in winter? 'Danilo staat voor vertrek, Ajax identificeert opvolger'

Valentijn Driessen fileert 'Ajax-miskoop': "Het valt zwaar tegen"

Ajax op Rapport: Amsterdammers zakken door de ondergrens

Ajax-woedend na 'waardeloos gelijkspel' tegen Go Ahead Eagles: "Wat een drama zeg"

Hilariteit en leedvermaak na gelijkspel Ajax tegen Go Ahead Eagles: "Had Roger Schmidt toch gelijk!"

Ajax-fan in Johan Cruijff ArenA heeft tijdens #ajagae meer aandacht voor Grand Prix van Mexico

Ajax-fans speculeren druk na 'transfertip' Matthijs de Ligt aan Marc Overmars

Ajax neemt tijdens #ajagae op prachtige wijze afscheid van Matthijs de Ligt

Opstelling Ajax tegen Go Ahead Eagles, Erik ten Hag 'spaart' twee sterkhouders