Meevaller voor Oranje; Kroatische doelpuntenmaker mist Nations League-duel na ruzie met fans

Er is een hoop opschudding rondom het nationale elftal van Kroatië, nadat Marko Livaja het aan de stok heeft gekregen met een aantal fans tijdens een training. De doelpuntenmaker besloot daardoor om direct het traininsgkamp te verlaten en zal daardoor niet in actie komen in het duel tegen Oranje.

De Kroaten zijn op trainingskamp in eigen land om zich voor te bereiden op de final four van de UEFA Nations League. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is de eerste tegenstander op 14 juni en daarna zal nog een duel volgen tegen Italië of Spanje. Het schijnt dat de aanvaller op een ongepaste manier beledigd werd en hij daardoor verhaal ging halen bij de daders, maar het is vooralsnog niet bekend welke teksten er klonken in het HNK Rijeka-stadion.

"Helaas heb ik, door alles wat er in de afgelopen 24 uur is gebeurd, het gevoel dat ik niet klaar ben om het maximale te geven voor mijn nationale ploeg. Mijn aanwezigheid zou alleen maar kunnen werken als stoorzender”, aldus de hoofdrolspeler in deze kwestie. "Ik vind het ontzettend jammer dat dit is gebeurd en dat we door het onacceptabele gedrag van een paar individuen een belangrijke speler voor deze competitie zijn kwijtgeraakt", klonk het uit de mond van bondscoach Zlatko Dalic.