Noppert baalt nog steeds van verlies tegen Argentinië: "Kon je de tijd maar terugdraaien"

Op persoonlijk vlak was afgelopen seizoen een grote droom voor sc Heerenveen-goalie Andries Noppert. De doelman mocht van bondscoach Louis van Gaal mee naar het WK in Qatar en kreeg daar het vertrouwen als eerste doelman, waardoor hij definitief doorbrak.

 "Weet je, toen ik hier aankwam, had ik even een momentje dat ik dacht: kon je de tijd maar terugdraaien", begint hij het gesprek met het Algemeen Dagblad. Noppert blikt terug op het eindtoernooi en de verloren strafschoppenserie tegen Argentinië, waarin hij er niet in slaagde om een penalty te keren. De Fries wil niet alleen dat duel opnieuw spelen. "Niet op één wedstrijd of één actie, zelfs niet op de penaltyserie tegen Argentinië. Nee, gewoon het hele verhaal opnieuw beleven. Daar dacht ik even aan."

De boomlange sluitpost gaat terug naar het moment van de welbekende loterij en zegt dat op zo'n moment alle voorbereiding niet meer van belang is. "Als het op zo'n WK uitdraait op penalty's, kun je je van alles voornemen, maar je wordt misschien toch vooral geleefd door het moment. Natuurlijk, ik had me wat anders voorgesteld bij de uitkomst van die penaltyreeks. Er komt wat geluk bij kijken. En ook als ik in de goede hoek had gelegen, had ik ze nog niet gehad, denk ik. Zo goed waren hun schoten."

"Toch blijft ook hangen: we hadden erop getraind en bij die trainingen pak je dan weleens wat, maar nu pakte ik geen knikker", gaat de boomlange goalie verder. "Misschien heb ik achteraf iets te weinig naar mijn gevoel geluisterd in die reeks. Aan de andere kant: als je terugkijkt in topsport, ga je altijd wel íéts vinden dat je later anders zou doen", besluit de doelman die ook in de Nations League-selectie weer een plekje heeft bemachtigd.