'Engelse interesse in Kökçü, middenvelder spreekt veto uit'

Bij Feyenoord weet men nagenoeg zeker dat Orkun Kökçü deze zomer gaat vertrekken, maar trainer Arne Slot zei wel dat het alleen bespreekbaar is bij een passend bod. De middenvelder staat ook op het wensenlijstje van Premier League-clubs, maar wil het liefst naar Portugal.

Dat nieuws brengt het Portugese Record. De vraagprijs van de Rotterdammers zorgt voor wat twijfels bij SL Benfica en ondertussen hebben een aantal clubs uit Engeland zich ook gemeld voor de Feyenoord-captain, waaronder Arsenal. Het medium heeft het over 'meerdere aanbiedingen' en vrezen dat men in de Premier League niet schrikt van de vraagprijs van zo'n 40 miljoen euro.

Voor de club van trainer Roger Schmidt zorgt dat miljoenenbedrag wél voor een probleem, maar desondanks zou Kökçü zelf heel graag naar Portugal verkassen. In Lissabon denkt hij 'een ander niveau te kunnen bereiken' en meer minuten maken dan dat hij bij een eventuele Premier League-club gaat doen, aldus Record. De Portugezen willen dertig miljoen euro betalen en Feyenoord voor 20% eigenaar houden van de transferrechten, waardoor zij flink kunnen profiteren van de volgende klapper van de Turkse middenvelder. 

Ook interessant