Wieffer gaat terug in de tijd: "Precies een jaar geleden stond ik voor een lastige beslissing in mijn carrière"

Mats Wieffer maakte vorige zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord en heeft daar absoluut geen spijt van. De middenvelder wilde zelf gaan ervaren dat Arne Slot 'meer dan een trainer' was en groeide gedurende het seizoen uit tot vaste waarde én Oranje-international. 

"Precies een jaar geleden stond ik voor een lastige beslissing in mijn carrière", begint de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. "Wat was de juiste vervolgstap na Excelsior? We waren net gepromoveerd naar de Eredivisie, na die bizarre wedstrijd tegen ADO Den Haag, toen we 3-0 en 4-3 achter kwamen en uiteindelijk na strafschoppen alsnog wonnen", blikt hij terug.

Wieffer besloot voor zichzelf om het avontuur aan te gaan. "Ik had besloten dat ik toe was aan een volgende stap. Toen kwam Feyenoord en dat paste eigenlijk nog veel beter. Ik speelde al twee jaar in Rotterdam, woonde in Dordrecht, kende de regio en de mentaliteit. Daarbij vond ik Feyenoord altijd al de mooiste club. Als jonge jongen uit Borne was ik dan wel officieel voor FC Twente, maar kort daarachter kwam echt wel Feyenoord."

De middenvelder van Feyenoord was blij met zijn transfer, maar kon ook niet wachten om in zee te gaan met Slot als hoofdtrainer. "Ik had natuurlijk al wel gehoord van spelers dat Arne Slot een meer dan goede trainer is, dat jongens zich onder zijn leiding écht ontwikkelen. Ik wilde dat wel eens meemaken, inderdaad. De trainer was op vakantie en belde me via Face-Time. Hij legde uit hoe hij werkte, wat zijn plannen waren en wat hij van mij verwachtte. Dat klinkt dan allemaal mooi, maar vervolgens moet je het zelf doen", besluit Wieffer.

Feyenoord-doelman vertrekt