Ziyech is klaar met Ajaxfans en wil vertrekken: "Het is gewoon hypocriet gedrag"

Hakim Ziyech is bepaald niet blij met het gedrag van de supporters van Ajax. De spelmaker van de Amsterdammers is klaar met de 'hypocriete fans' en zou zelfs zijn vertrekwens bij de club kenbaar hebben gemaakt. Dat meldt Voetbal International.

Dat Ziyech een haat-liefdeverhouding heeft met sommige fans van Ajax, is bekend. Een deel van de supporters fluit de Marokkaanse middenvelder regelmatig uit als ze ontevreden zijn over zijn optreden. Ziyech snapt niet dat hij even later soms weer wordt toegezongen, legt hij uit in VI: "Het ene moment fluiten ze mij uit en als ik dan scoor moet ik zeker samen met ze gaan juichen en feestvieren, zo zit ik niet in elkaar. Wie mij warmte geeft, krijgt warmte terug maar ik ga geen toneelstukjes opvoeren." Hij vervolgt: "Als ze mij willen uitfluiten moeten ze dat lekker doen maar ik vind het hypocriet gedrag. Ik wil het seizoen goed afsluiten en dan met Marokko presteren op het WK."

Ziyech heeft volgens VI intern bij Ajax aangegeven dat zijn vertrekwens groot is. De 25-jarige Ajacied maakte in de zomer van 2016 de overstap van FC Twente naar Amsterdam. Hij heeft nog een contract tot 2021 in de Johan Cruijff Arena.

Na Ajax - NAC (3-1) in februari, waarin Ziyech scoorde, had de middenvelder nog lak aan de Ajaxfans:

Ziyech over kritiek na Roda JC - Ajax (2-4):

Aan het begin van het seizoen reageerde Ziyech gepikeerd tijdens een kritisch gesprek met FOX-presentatrice Hélène Hendriks: