Mika Godts: alles over de aanvaller van Ajax

Mika Godts is een van de opkomende talenten bij Ajax. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de vleugelspits vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Mika Godts is geboren in Leuven, België, op 7 juni 2005.

Is hij actief op sociale media?

Godts is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @mikagodtsjr10. Op zijn sociale media plaatst de aanvaller vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Heeft hij een vriendin?

Mika Godts heeft al enige tijd een relatie met Haifa Salem Ali. Zijn wederhelft nam al deel aan de Miss Limburg verkiezing (die ze won) en de Miss België verkiezing. Ze omschrijft zichzelf vooral als model en influencer op sociale media. Als kind vluchtte Haifa zelfs nog weg uit Somalië.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Aanvaller bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van Godts verloopt.

Op welke positie speelt Mika Godts?

De Ajacied speelt als vleugelaanvaller en aanvallende middenvelder, is 1,76 meter lang en rechtsbenig. In het seizoen 2024/25 draagt hij bij Ajax rugnummer 39.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

Godts begon zijn profcarrière in de jeugdopleidingen van RSC Anderlecht en KRC Genk. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2023–heden)
  • Jong Genk (2022–2023)

Op jonge leeftijd maakte Godts al de overstap naar Ajax, waar hij aansluit bij het beloftenteam.

Wanneer maakte de aanvaller zijn profdebuut?

De aanvaller maakte zijn professionele debuut op 14 augustus 2022 in een wedstrijd voor Jong Genk tegen Lierse Kempenzonen. In Amsterdam volgde zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax op 9 april 2023 in een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Welke prijzen heeft Mika Godts gewonnen?

De aanvaller heeft in zijn profcarrière nog geen enkele hoofdprijs gewonnen. Wel deed hij in 2022 mee met België aan het EK Onder 17.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem steeds beter af, maar speelde de aanvaller ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Maakte Mika Godts al zijn interlanddebuut?

Voor België kwam de aanvaller alleen nog in actie voor de nationale jeugdelftallen, zoals de Onder 15, Onder 17 en Onder 19.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze aanvaller.

Wat is de marktwaarde van Mika Godts?

In mei 2024 wordt de marktwaarde van de aanvaller geschat op 4 miljoen euro, wat zijn hoogst geschatte waarde ooit is?

Hoe zit het contract van Mika Godts in elkaar?

In juni 2023 tekende de aanvaller nog een nieuwe verbintenis bij Ajax, waardoor hij tot medio 2027 onder contract staat in de Johan Cruijff ArenA. Met zijn overstap naar de Eredivisie kwam Godts in een lijst met prominente Belgen die hem voorgingen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers