De route van Ajax naar de halve finale van de KNVB beker

Ajax reist voor de halve finale van de KNVB beker af naar De Kuip voor de derde confrontatie dit seizoen met Feyenoord. Het bekeravontuur voor de Amsterdammers begon begin dit jaar, maar waar eindigt het voor de club uit de hoofdstad? 

11 januari 2023: vs FC den Bosch (U) | 0:2

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2022/23 voor Ajax vond pas plaats in januari 2023. Dit kwam mede door de vroege winterstop en het feit dat de Nederlandse teams die Europees voetbal later instroomden in het bekertoernooi. De Amsterdammers speelden tegen FC den Bosch met Alfred Schreuder nog op de bank. Dusan Tadic benutte in de eerste een strafschop en Kenneth Taylor bepaalde de eindstand in de tweede helft op 0-2.

Tekst gaat verder onder de video

9 februari 2023: vs FC Twente (U) | 0:1

Een kleine maand later stond het pittige uitduel tegen FC Twente op het programma. Eerder had Ajax in competitieverband nog alle moeite met de Tukkers, maar ten opzichte van dat duel was er wel iets veranderd in Amsterdam. John Heitinga had de taken van de ontslagen Alfred Schreuder overgenomen. In Enschede won Ajax nipt met 0-1 door een treffer van Mohammed Kudus.

Tekst gaat verder onder de video

2 maart 2023: vs De Graafschap (U) | 0:3

In de kwartfinale stond Ajax tegenover De Graafschap, uitkomend in de Keuken Kampioen divisie. De Amsterdammers reisden af naar Doetinchem, een plek waar men in Amstertdam goede én minder goede herinneringen aan heeft. Het bekerduel van dit seizoen tegen De Graafschap kon toegevoegd worden aan het rijtje goede herinneringen. Ajax won met 0-3 door treffers van Jorge Sánchez en Steven Bergwijn in de eerste helft. Brian Brobbey nam de derde treffer voor zijn rekening in de tweede helft.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers