Deze Nederlanders zijn nog actief in de Champions League

De kwartfinales van de Champions League zijn aangebroken. Helaas zijn er al een tijdje geen Nederlandse clubs meer actief in het miljoenbal, maar gelukkig zijn er nog altijd landgenoten actief binnen de laatste acht. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Inter

In de verdediging van Inter vinden we twee WK-gangers van Oranje terug. Zo is het mede aan DenzelDumfries en StefandeVrij de taak om het zwart-blauwe Milanese doel schoon te houden. Daarin krijgen ze ondersteuning van RobinGosens, die ook beschikt over een Nederlands paspoort. Voor de verdedigers staat een pikante wedstrijd klaar. Dat lukte ze in de eerste wedstrijd tegen AC Milan, waarin het met 0-2 te sterk was. Zien we de Nederlanders terug in de finale van het miljoenenbal?

Manchester City

In de kwarfinales van de UCL schakelde Manchester City het Nederlands getinte Bayern München uit. In de halve finales van het miljoenenbal moeten Nathan Aké en zijn teamgenoten nu af zien te rekenen met Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad bleef het steken op een 1-1 gelijkspel.

Naast de bovenstaande Nederlanders vinden we nog een ‘landgenoot’ terug in de Champions League. Het zal je natuurlijk helemaal niks verbazen als we je vertellen dat ook de roots van Real Madrid-aanvaller MarcoAsensio deels in Nederland liggen.

Halve finales Champions League