Slot wederom teleurgesteld na gelijkspel: "Weet niet welk woord ik moet gebruiken"

Arne Slot heeft wederom teleurgesteld gereageerd op het gelijkspel van zijn ploeg. Feyenoord kwam zondagmiddag in de laatste minuten van de stadsderby op gelijke hoogte met Sparta door een goal van de 17-jarige Leo Sauer. Voor Slot was het resultaat een flinke domper, maar toch prijst hij zijn ploeg.

Slot weet waar zijn ploeg staat

"Ik denk dat ik bevestiging heb gekregen waar we voorlopig staan", reageert Slot voor de camera van ESPN. "We zijn een elftal dat vrij veel moeite heeft om veel balbezit om te zetten in kansen. Dat vind ik normaal, maar nu kregen we het ook voor elkaar om de bal weg te geven en de counter in te leiden. Dat is iets wat ons normaal niet overkomt. Maar we zijn ook een elftal dat nooit opgeeft en altijd tot het laatste moment vecht voor een resultaat."

Gat met PSV al vier punten 

Door het nieuwe puntenverlies staat Feyenoord na twee speelrondes al vier punten achter op PSV. "Ik weet niet welk woord je moet gebruiken, maar het is natuurlijk zeer teleurstellend dat we in de eerste twee wedstrijden gelijkspelen. Als we vorige week met elf op het veld stonden, hadden we die nog gewonnen, denk ik. Vandaag zag je ook weer waar wij wel voor staan. Daar moet je die jongens ook een groot compliment voor geven: mentaal en fysiek zijn ze ijzersterk. Uit bij Sparta met 2-0 achter, tegen een elftal dat zo goed kan verdedigen in zijn eigen zestien en dan nog zo veel kansen krijgen: dan ben je mentaal en fysiek sterk."

Versterkingen op komst

Slot wacht nog op versterkingen. "We zijn natuurlijk nog met een aantal dingen bezig, dat zal niemand verbazen. De invallers op de zijkanten zijn zeventien en achttien, terwijl we met Quinten Timber en Alireza Jahanbakhsh twee spelers hebben die nu wel spelen en vorig jaar niet speelden, mits iedereen fit was. Dat geeft wel iets aan dat wij nog op zoek zijn om het elftal te versterken. Maar dat zegt niet dat ik niet tevreden ben met de jongens die er nu zijn. Ik kan me herinneren dat wij aan het begin van vorig seizoen ook zeker nog geen geoliede machine waren."

Aanvoerder Trauner baalt van seizoensstart

Feyenoord staat na twee duels dus op twee punten. De nieuwe aanvoerder van de Rotterdammers, Gernot Trauner, reageert dan ook teleurgesteld op de resultaten. "Ik wil niet graag vergelijken met afgelopen seizoen, maar daar speelden we ook niet heel goed in de eerste wedstrijd. Maar het lukte ons toen wel om de punten te pakken. Nu hebben we twee punten uit twee wedstrijd, dit is niet wat we hadden verwacht, dus we moeten blijven werken en geloven in onze kracht."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers