Paspoort Jan Boskamp (profiel)

Dit is het profiel van Jan Boskamp (Rotterdam, 21 oktober 1948)

Paspoort Jan Boskamp (profiel), vermogen, vrouw, geld, salaris, clubs, geboren, feyenoord

Spelerscarrière

Boskamp sloot zich op zevenjarige leeftijd aan bij de Rotterdamse Voetbalverening Hoop Op Vooruitgang. De geboren Rotterdammer ging tien jaar later aan de slag bij Feyenoord, waar hij in 1966 debuteerde.

Boskamp sleepte in 1969 zijn eerste landstitel en beker in de wacht met Feyenoord. De oud-middenvelder vertrok een paar maanden later uit De Kuip en speelde vervolgens één jaar op huurbasis voor Holland Sport.

Nadat Boskamp in de zomer van 1970 terugkeerde naar Rotterdam-Zuid, won hij allerlei prijzen met Feyenoord: de wereldbeker, de landstitel (2x) en de UEFA Cup.

Interview met Jan Boskamp in 1975 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

België

Jan Boskamp streek in 1974 neer bij fusieclub RWDM. De toenmalige aanvoerder bereikte met zijn Belgische ploeg onder meer de halve finale van de UEFA Cup. Boskamp vertrok in 1982 bij RWDM en ging aan de slag bij Lierse SK.

Boskamp dwong in zijn periode in België een plek in het Nederlands elftal af. De rechtspoot maakte op 5 april 1978 zijn officiële debuut namens Oranje, in een vriendschappelijk duel met Tunesië.

Trainersloopbaan

Boskamp had in het verleden de leiding over verschillende clubs en landen. De voormalig trainer heeft maar liefst zeventien ploegen getraind. De voormalig profvoetballer beleefde zijn grootste successen bij Anderlecht.

Boskamp heeft in zijn tijd in Brussel vier prijzen gewonnen. Anderlecht werd onder leiding van Boskamp drie keer landskampioen en veroverde eenmaal de Belgische Supercup. 

Jan Boskamp als trainer (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Veronica Inside

Boskamp is niet meer weg te denken van televisie. De voetbalanalist is sinds 2010 één van de vaste analisten van Veronica Inside. Boskamp is onder het Nederlandse publiek vooral populair vanwege zijn versprekingen, anekdotes en nog veel meer.

Versprekingen van Jan Boskamp

Vrouw van Jan Boskamp

Lydia is de vrouw van Jan Boskamp. We kennen haar alleen van naam. Samen wonen ze in Belgie. Lydia is de tweede vrouw van Jan Boskamp. Jenny, zijn jeugdliefde, waarmee hij in zijn jonge jaren trouwde overleed op jonge leeftijd.

Ziek

“In mijn tijd bij en tijdens een wedstrijd van Racing Genk kreeg ik een telefoontje dat Jen moest worden opgenomen. Jenny was ontzettend ziek. We wisten het al een jaar of twaalf en hebben het altijd voor ons gehouden. We wilden de kinderen er niet mee belasten. Ze had kanker. Eerst de borst, toen botkanker, daarna de lever en toen was het over. Dan word je gek. Ze was pas drieënvijftig. Ik wilde daarna niets meer met voetbal te maken hebben. Ondermeer in Dubai, was ik helemaal afwezig. Ik sliep veel om de dagen snel voorbij te laten gaan. Ik wou niemand lastig vallen met mijn verdriet", keek Boskamp eerder in Voetbal International terug op die moeilijke tijd.

Vermogen

"In mijn jaren in het Midden-Oosten heb ik in totaal 2,5 miljoen euro netto verdiend", vertelde de voormalig coach ooit in Sport/Voetbalmagazine. "Als je naar die landen gaat, is het louter en alleen om poen te scheppen." Boskamp was enkele maanden trainer van Al Ahli in Qatar en trainde een seizoen Al-Wasl uit Dubai. Daarnaast was hij van medio 2004 tot mei 2005 bondscoach van Koeweit en trainer van Kazma Sporting Club.