Gemiste kans? "Hij heeft de kwaliteiten voor Feyenoord"

Mark van Bommel kende een valse start bij Wolfsburg, want in het bekertoernooi wisselde hij tegen Preußen Münster één keer te veel en dat betekende bekeruitsluiting voor zijn ploeg. Een stomme fout natuurlijk, maar inmiddels draait zijn ploeg uitstekend en staat het bovenaan in de Bundesliga. Willem van Hanegem is onder de indruk en stelt dat Van Bommel niet had misstaan bij Feyenoord.

De Kromme schoof Van Bommel al naar voren toen Dick Advocaat zijn vertrek bekend maakte en haalt in zijn column voor het AD zijn gelijk: "Ze zaten allemaal klaar hè. De mensen die Mark van Bommel een vervelende gozer vinden. Allemaal nederlagen in de voorbereiding, een speler te veel in het veld gebracht en daarna uit het bekertoernooi gegooid. Handenwrijvend werden al die berichten gelezen. En nu? Een recordstart van VfL Wolfsburg, vier keer gewonnen in de eerste vier competitieduels."

Was Van Bommel een goede trainer geweest voor Feyenoord? Van Hanegem denkt van wel: "Ik noemde hem een keer als een mogelijke kandidaat om Feyenoord te trainen, dat vonden sommige mensen hilarisch. Maar ik denk dat hij kwaliteiten heeft als trainer, dat zag je bij PSV ook. Ook als hij deze week in de Champions League onverhoopt van Lille zou verliezen, hoezeer we ons in dit land ook blindstaren op de korte termijn."

Van Bommel voor het seizoen over zijn nieuwe klus