Verhuurde Feyenoord-spelers presteren opvallend goed. Wie is de uitzondering?

Feyenoord kocht in de zomer van 2022 veel spelers. Hierdoor waren er nogal wat verschuivingen in de selectie. Ook werd een aantal spelers verhuurd. Nu Feyenoord zich richt op wintertransfers is het natuurlijk de vraag hoe de verhuurde spelers het doen. Wij zetten de prestaties van de huurlingen van Feyenoord op een rij.

Deze Feyenoord-huurlingen maken indruk

We beginnen met het goede nieuws. Een aantal verhuurde spelers presteert namelijk goed bij hun tijdelijke club. Een overzicht:

Marouan Azarkan belangrijk voor Excelsior

De 21-jarige aanvaller Marouan Azarkan maakte de overstap van De Kuip naar Excelsior. Hier weet hij zijn plekje veilig te stellen. Met zijn goal in de wedstrijd tegen FC Volendam op vrijdag 20 januari tekende hij voor zijn derde Eredivisie-goal.

Aliou Baldé doet het goed in de Keuken Kampioen Divisie

In de zomer van 2021 kwam de pas 20-jarige Aliou Baldé voor 40.000 euro over van het Senegalese Diambars FC. Dat blijkt een goede investering, want de buitenspeler maakt dit seizoen op leenbasis furore bij FC Dordrecht. De buitenspeler maakte inmiddels 8 goals in 14 wedstrijden. Dit is niet alleen belangrijk voor FC Dordrecht, maar ook voor de marktwaarde van de speler. Deze ligt inmiddels volgens het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl op EUR 400.000,-. Bovendien staat hij nog tot de zomer van 2025 onder contract bij de stadionclub.

Denzel Hall verdedigt nu Ado Den Haag

Denzel Hall is een rechtervleugelverdediger uit de eigen Feyenoord-jeugd. Ook hij mocht op leenbasis ervaring opdoen en kwam bij ADO Den Haag. Daar is hij inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Dick Advocaat. Hij speelde tot nu toe 19 wedstrijden en wist daarin ook nog een goal te maken.

Thijs Janssen vaste doelman van TOP Oss

Achter vaste waarde Justin Bijlow is het vechten om een plekje in de hiërarchie voor de keepers. Thijs Janssen volgt dat gevecht vanaf de zijlijn, want hij doet inmiddels ervaring op als vaste doelman van Top Oss. Hij stond 19 wedstrijden onder de lat. Het doelsaldo is met 3x de nul houden en liefst 34 tegendoelpunten wel iets om scherp op te blijven.

Naoufal Bannis maakt indruk als centrumspits bij FC Eindhoven

Na eerdere verhuurperiodes bij FC Dordrecht en NAC Breda heeft Naoufal Bannis dit seizoen een plek bemachtigd in de aanval van FC Eindhoven. Daar groeit hij uit tot een speler om rekening mee te houden. In 18 duels scoorde hij tot nu toe 6 keer. Ook gaf hij twee beslissende assists.

Lennard Hartjes vecht zich terug bij Roda JC

De verdedigende middenvelder Lennard Hartjes speelt sinds 2015 in de Feyenoord-jeugd en mag dit seizoen voor het eerst ervaring op doen bij een andere club. De pas 19-jarige verdedigende middenvelder begon sterk en wist na zijn komst direct 10 basisplaatsen af te dwingen. In oktober en november werd hij vooral als wisselspeler ingezet, maar inmiddels maakt hij weer deel uit van de basis-elf. Dit is goed terug te zien in zijn marktwaarde. Deze bedroeg bij aanvang van de leningperiode nog EUR 100.000,-, maar is inmiddels opgelopen naar EUR 300.000,-.

Deze Feyenoord-spelers zijn geblesseerd

Naast de goede prestaties van een aantal Feyenoord-beloften is er ook minder nieuws te melden. Zo is de veel besproken Francesco Antonucci, die verhuurd was aan FC Volendam, inmiddels weer op trainingscomplex 1908 gearriveerd om te revalideren. Wellicht had Feyenoord er beter aan gedaan om het transferbod in 2021 te accepteren. Ook Christian Conteh, die uitgeleend is aan Dynamo Dresden is geblesseerd. Hij revalideert in Dresden. Het is nog niet bekend hoe lang hij uitgeschakeld is.

Alleen Feyenoord-huurling Róbert Bozeník valt uit de toon

De enige speler van Feyenoord die op huurbasis achterblijft is de destijds voor 4 miljoen euro gekochte Róbert Bozeník. Na een eerdere verhuurbeurt bij Fortuna Düsseldorf is hij dit seizoen uitgeleend aan Boavista. Daar wist de centrumspits nog geen basisplaats te veroveren. Bovendien heeft hij in de wedstrijden waarin hij wel speelde tot nu toe pas één keer gescoord. Hoewel Bozeník nog tot juli 2024 onder contract staat heeft Boavista een optie tot koop bedongen, maar de statistieken tonen sombere vooruitzichten. Bovendien is van de destijds betaalde 4 miljoen euro nog een marktwaarde van 'maar' 1,2 miljoen over. Daarmee lijkt een van de duurste transfers van Feyenoord ooit weer te floppen.

We zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor de huurlingen. Vooralsnog lijkt Feyenoord eerder te azen op versterking door één of meer wintertransfers.