Pijnlijk moment voor Van de Beek: 'Oud-Ajacied ook niet bruikbaar als ruilmiddel'

Donny van de Beek heeft nog steeds geen uitweg gevonden van zijn situatie bij Manchester United. Erik ten Hag wilde de oud-Ajacied graag inzetten als ruilmiddel de strijd te winnen om de Deense Rasmus Højlund. Volgens het doorgaans zeer betrouwbare medium The Athletic heeft de Italiaanse club echter geen interesse in de diensten van de middenvelder.

Van de Beek zou de deal om de Deense spits goedkoper moeten maken voor Manchester United, Atalanta wil echter alleen een grote geldsom willen zien. Niet alleen Van de Beek zou aangeboden zijn, ook Scot McTominay en Fred zouden aangeboden zijn bij de nummer vijf van Italië afgelopen seizoen. Volgens verschillende media zou Ten Hag deze zomer een transferbudget van 140 miljoen hebben, wat de deal nog moeilijker maakt. De oud-trainer van Ajax zou al bijna de helft van dit budget hebben gebruikt voor de transfer van Mason Mount.

Van de Beek zou een van de spelers zijn die op het lijstje staat met spelers die mogen vertrekken. Sinds zijn transfer in de zomer van 2020 speelde Van de Beek slechts 2.131 minuten voor de Engelse grootmacht. Erik ten Hag nam zijn landgenoot recentelijk al niet mee naar de eerste oefentrip van Manchester United in Noorwegen. 

Ook interessant