Heitinga maakt seizoen af! Ook nieuwe assistent voor Ajax

Ajax heeft John Heitinga aangesteld als trainer voor het resterende seizoen. De oorspronkelijke oefenmeester van Jong Ajax werd al doorgeschoven als interim-trainer en mag nu van de Amsterdamse clubleiding het seizoen afmaken. Dwight Lodeweges is de nieuwe assistent van de staf bij Ajax.

Onder Heitinga werd afgelopen weekend gewonnen van Excelsior. Op Woudenstein werd er met 1-4 gewonnen door de Amsterdammers. "We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is. John (Heitinga, red.) volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer", meldt algemeen directeur Edwin van de Sar op de website van de club. 

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht

Ervaring op de bank

Lodeweges wordt dus toegevoegd aan de staf van Ajax. Met namen als Michael Reiziger en Richard Witschge had Heitinga al de nodige ervaring in zijn staf, maar met Lodeweges wordt dit alleen maar meer. De laatste jaren was hij actief als trainer bij amateurclub VVOG uit Harderwijk en als lid van de RvC bij sc Heerenveen. Hij stapte bewust uit het profvoetbal om zijn vrouw bij te staan die aan het revalideren was na een ongeval.

Feyenoord-doelman vertrekt