Van Hanegem opent aanval: 'Tijd dat er iemand zegt: Louis, nou weer even normaal doen hoor’

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan bondscoach Louis van Gaal. Hij is van mening dat de 70-jarige oefenmeester nog gekker doet, omdat hij bezig is aan zijn laatste maanden bij Oranje.

De Kromme is het niet eens met de kritiek die tegenstander Polen krijgt. Veel Nederlanders vonden dat zij té agressief waren en met zijn allen voor de goal bleven hangen, maar volgens de analist is daar niks mis mee. 'Mag het? Ik vind het vermoeiend dat wij daar dan altijd iets van menen te moeten vinden. Louis van Gaal hoorde ik het na afloop ook een paar keer zeggen: de Polen hebben alleen maar verdedigd. Nou en? Denken we dan dat Ecuador en Qatar straks lekker de poort open willen zetten tijdens het WK? Die gaan precies hetzelfde doen'.

Daarnaast ergerde Van Hanegem zich ook aan het gedrag dat Van Gaal vertoonde. Hij is van mening dat de bondscoach zich nog gekker gedraagt in zijn laatste weken als hoofdcoach van het Nederlands elftal. 'Als je het punt hebt bereikt dat je jezelf letterlijk een schouderklop geeft tijdens een persconferentie in Cardiff, omdat je Wout Weghorst niet wisselde of je doet in Zeist alsof er met Denzel Dumfries een kleuter naast je zit, dan is het weer eens tijd dat er iemand in die enorme staf zegt: Louis, nou weer even normaal doen hoor'.

De 78-jarige oud-voetballer is echter wel enorm blij met het aantrekken van Edgar Davids. 'Wat dat betreft ben ik, zoals ik al eerder schreef, wel blij met de aanstelling van Edgar Davids. Die heeft nog nooit iemand naar de mond gepraat en dat zal hij nu ook niet doen. Of hij wel of geen training mag geven, lekker belangrijk'. 

'Wat mij opviel is dat Oranje tegen een ploeg die zo ver inzakt van achteruit zo vaak ging lopen met de bal, vooral Nathan Aké die ook gewoon Daley Blind kon aanspelen. Dan druk je de boel nog meer in elkaar terwijl het allemaal al in zo’n kleine ruimte moet. Voor de spitsen Memphis en Steven Bergwijn was er echt nauwelijks ruimte. En voor Frenkie de Jong ook niet, al deed hij dat ook zichzelf aan door ook maar te gaan lopen. Net als voor Steven Berghuis', besluit van Hanegem over de wedstrijd.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Nations League: Alles wat je moet weten over Nederland - Polen’

Dumfries ziet remise als leermoment: "De teamspirit en de vechtlust nemen we mee"

Van der Vaart fileert Oranje-captain: "Hij is onze beste speler, maar laat het niet zien"

Van Gaal krijgt bijval na Kuip-uitspraken: "Wat Louis zei, is niet nieuw"

Van Gaal waarschuwt Danjuma: "Als je geblesseerd raakt, ga je weer onderop"

Samenvatting: Nederland - Polen

VIDEO: Poolse supporters met elkaar op de vuist in De Kuip

Cijfers Nederland - Polen: Slechts twee lichtpuntjes bij Oranje

Memphis Depay mist in blessuretijd strafschop tegen Polen, duel eindigt in 2-2 (VIDEO)

Onbegrip na gemiste penalty Memphis Depay: "Uitgerekend de slechtste op het veld laten nemen..."

Veel onbegrip over Oranje-wissel bij #NEDPOL: "Wat weet Teze van Louis?"

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers