Schitterend! Utrecht-fans zetten doneeractie op voor herstellende Leon de Kogel

Supporters van FC Utrecht hebben een doneeractie opgezet voor Leon de Kogel, die in juni van dit jaar ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk. De Kogel, die nu herstelt in een militair revalidatiecentrum in Doorn, deed onlangs zijn verhaal voor de camera van FOX Sports. Dat kwam aan bij initiatiefnemer Carolien van Meel. 

De gevolgen van het ongeluk zijn niet alleen lichamelijk maar ook financieel groot voor de ex-voetballer van FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Zijn huidige werkgever, het Spaanse UE Cornellà, maakt sinds het ongeluk geen geld meer over. "Het is heel triest wat hem allemaal overkomt en hoe het vervolgens uitpakt. Ik kon het daarom niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te helpen", zegt Van Meel tegen RTV Utrecht

"Je mag gerust weten dat ik er slapeloze nachten van heb. Ik ben buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een ongeval, kan nooit meer op niveau voetballen, misschien zelfs nooit meer normaal lopen. En intussen moet je teren op het geld van je ouders. Dat doet pijn", zei De Kogel eerder in een interview met Voetbal International. 

580 euro in één dag en benefietwedstrijd 

De actie van Van Meel heeft succes. Na één dag is er al 580 euro opgehaald. Van Meel wil meer. "Ik heb FC Utrecht al benaderd met de vraag of er een benefietwedstrijd kan worden gespeeld, en ook de supportersvereniging van Go Ahead Eagles ingeschakeld. Iedereen is bereid om een steentje bij te dragen."

Het leven van De Kogel na het auto-ongeluk. 

Feyenoord-doelman vertrekt