'Ajax nog niet klaar met shoppen, komst linksback niet uitgesloten'

Op de inkomende transfer van Jordan Henderson en Julian Rijkhoff na zwaaide Ajax deze winter alleen maar spelers uit. Daar kan in de laatste uurtjes van de transferwindow nog verandering in gaan komen, zo meldt Voetbal International. Het medium weet dat de Amsterdammers zelfs al contacten hebben gelegd met targets.

Rijkhoff werd op Deadline Day definitief teruggehaald naar Nederland en voor zo'n 1,5 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. Dat was ogenschijnlijk de laatste move van Ajax, maar clubwatcher Lentin Goodijk weet andere informatie te melden. "Ajax heeft natuurlijk wel wat lijntjes uitgezet, met name voor de linksbackpositie. Daar houden ze de ogen open voor de buitenkansjes", begint hij.

De journalist brengt wel direct nuance toe aan zijn nieuws, want het is verre van noodzakelijk om nieuw bloed voor de defensie binnen te halen. "Ze gaan geen onverantwoorde risico’s nemen en geen enorme salarissen of transfersommen betalen. De bal kan gaan rollen en er kan iemand beschikbaar komen, maar ik ga er niet vanuit dat er nog heel veel gaat gebeuren in Amsterdam."

Bobbey weg bij Ajax?

De terugkeer van de negentienjarige spits is volgens Goodijk goed uit te leggen. "Richting de zomer is het geen verrassing dat er veel interesse is voor Brobbey. Vanuit meerdere topcompetities staat hij op heel veel lijstjes. Als hij zo doorgaat en hij gaat het EK spelen, dan kun je je goed voorstellen dat er in de zomer clubs gaan aankloppen. Dan is het lekker om met Rijkhoff al een talentvolle spits achter de hand te hebben."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers