'Hartman wekt interesse uit Premier League'

Quilindschy Hartman staat in de belangstelling van Burnley, weet het doorgaans betrouwbare 1908 te melden. De linksback van Feyenoord geldt als mogelijke vervanger van de naar Chelsea teruggekeerde Ian Maatsen.

De Premier League-promovendus is naar verluidt via manager Vincent Kompany uitgekomen bij Hartman, die afgelopen zondag tijdens de traditionele oefenwedstrijd tegen Benfica (2-1) ook bekeken werd door een delegatie van de club. In dat oefenduel leverde Hartman een assist af op Santiago Giménez.

Feyenoord schat de huidige marktwaarde van Hartman in op meer dan twintig miljoen euro. "Daaronder valt voor de Rotterdamse club bij voorbaat al niet te praten. Het genoemde bedrag is echter hetgeen wat Burnley in gedachten heeft. Feyenoord hoopt de boot af te kunnen houden en Hartman over de streep te kunnen trekken met een contractverlenging", aldus 1908

The Daily Mailschreef maandagavond dat Hartman ook op het verlanglijstje van West Ham United staat, al geldt hij daar niet als eerste keuze. Volgens 1908 pakten The Hammers vooralsnog niet echt door. Burnley heeft nog geen concrete toenadering met de clubleiding van Feyenoord gezocht, maar dat wordt later in de transferwindow 'zeker niet uitgesloten'.

Hartman ligt nog tot de zomer van 2025 vast in De Kuip. Vorig seizoen beleefde de 21-jarige verdediger zijn doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord. "De club, de speler en zijn entourage vonden vooralsnog geen akkoord voor een verlenging van zijn contract, al staan hier nog wel nieuwe meetings voor op de agenda. Feyenoord verwacht niet dat Hartman de club deze zomer zal gaan verlaten", zo klinkt het.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers