Driessen in dubio over beoogde nieuwe Ajax-trainer Steijn

Valentijn Driessen weet niet goed wat hij vindt van Maurice Steijn als nieuwe trainer van Ajax. In zijn column in De Telegraaf van maandagochtend is hij niet te spreken over de belangstelling voor Steijn, maar in een video die datzelfde medium zo'n anderhalf uur later is gepubliceerd spreekt hij over het feit dat er door Ajax 'goed werk is verricht'.

In zijn column schrijft Driessen dat hij Steijn niet bij Ajax vindt passen: "De enige verliezer van het weekeinde die zich wellicht snel in het kamp van de winnaars schaart, is Sparta-trainer Maurice Steijn. Zijn kwaliteiten zijn opgemerkt door Ajax, dat in een potje paniekvoetbal van de nieuwe directeur voetbalzaken Sven Mislintat snel zaken met hem en Sparta wil doen voor de vacante trainerspositie. Met daarbij de hoop op een Erik ten Hag-scenario met Steijn, die evenwel nauwelijks internationale ervaring heeft. De Hagenaar past niet echt in het door Mislintat geschetste profiel en heeft iets te bewijzen bij het Ajax in verval." Daarnaast noemt Driessen Mislintat in diezelfde column in 'veredelde scout'.

Goede keuze

In de video die anderhalf uur later online kwam, komt Driessen ineens met een hele andere analyse op de proppen: "Ik vind twee dingen heel goed hieraan: geef dat soort trainers een keer een kans. Ze hebben het bij andere clubs laten zien, bij allemaal modale clubs (ADO Den Haag, VVV, NAC en Sparta, red) heeft hij goed werk verricht. Daarnaast is het een Nederlander. Hij weet hij goed hoe de Nederlandse speelstijl werkt en weet goed wat Ajax inhoudt." Driessen ziet liever wel een trainer met een Ajax-verleden bij de club: "Maar dat heb je of dat heb je niet. Dat heeft ook een risico. Dat hebben we gezien bij Alfred Schreuder en later weer bij John Heitinga."

"Hij mist een internationale ervaring met Europees voetbal en dergelijke, maar ik denk dat als je je tegen PSV en Feyenoord staande kan houden met Sparta, dat je het gewoon heel goed hebt gedaan. Dan kan je het bij Ajax misschien ook wel, maar internationaal heeft hij nog wel wat te bewijzen", stelt Driessen. 

Ook interessant