'Ajax-verrader' keihard gesloopt na beschamende actie: "Deze Judas moet zich kapot schamen"

Hugo Borst heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad geen goed woord over voor André Onana. De doelman werd na het gebruik van het verboden middel Furosemide voor een jaar geschorst, maar Ajax besloot zijn salaris gewoon door te betalen. Een mooi gebaar en daarom extra zuur dat Onana nu zijn contract niet wil verlengen en straks transfervrij vertrekt...

Kenneth Perez noemde het gedrag van Onana zondagavond bij ESPN al schofterig en Hugo Borst gaat daar nog even dunnetjes overheen: "Schofterig, zegt Kenneth Pérez. Ik vind het erger. Geef er maar een naam aan. Aso. Verrader. Judas. Onana benadeelde zijn club, waar hij sinds 2015 miljoenen verdient. Hij is onmisbaar tussen de palen. André Onana behoort tot de beste tien keepers ter wereld. Hij vertegenwoordigt een enorm kapitaal, misschien wel 40 miljoen euro. Toen hij voor een jaar werd geschorst, verdampte dat bedrag. En Ajax moest prompt zijn toevlucht nemen tot keepers die niet kunnen tippen aan de betrouwbaarheid en kwaliteiten van Onana. De club viel hem niet af, integendeel. Ajax betaalde deze nalatige, onprofessionele sportman zijn astronomische salaris gewoon door."

'Beschamend'

Volgens Borst moet de keeper zich schamen: "André Onana dupeerde medespelers, trainers, clubleiding en supporters. U en ik zouden ons verdomd schuldig voelen en ons van onze beste kant willen laten zien. Onana niet. Hij naait Ajax (medespelers, trainers, clubleiding en supporters) nog eens. De Kameroense doelman weigert namelijk zijn contract te verlengen en speculeert zo op een gemakkelijk transfervrij vertrek komende zomer. Dat laatste betekent dat hij een flink deel van de voor Ajax verloren gegane transfersom als tekengeld in eigen zak kan steken."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PEC Zwolle - Ajax’

UEFA verbiedt Three Little Birds op shirt van Ajax

Erik ten Hag vreest voor absentie Ajax-duo tegen Sporting: "Wordt een race tegen de klok"

Scorebord slaat op hol tijdens #pecaja: won Ajax eigenlijk met 0-3 in Zwolle?

VIDEO GOAL: PEC Zwolle - Ajax 0-2 (Sébastien Haller)

Ajax-fans 'ergeren zich dood' aan Ajacied tijdens #pecaja: "Wat speelt hij enorm ruk zeg!"

Domper voor Ajax? 'Meespelen sterkhouder tegen Sporting onzeker'

Hilarisch moment voor #pecaja: Mascotte PEC Zwolle gaat helemaal los, LOL

Erik ten Hag zorgt voor flinke verrassing in opstelling Ajax tegen PEC Zwolle

'KNVB verplicht Ajax door opvallende reden om in 'Bob Marley-shirt' te spelen tegen PEC Zwolle'