Dit elftal spelers had voor Oranje kunnen spelen: Asensio, Ziyech en Dest....

Voetballers met een dubbele nationaliteit staan altijd voor een lastige keuze: voor welk land komen zij uit. Een interlandswitch komt steeds vaker voor. Op het EK had Nederland daardoor een selectie hebben kunnen met flink wat opvallende namen.

Dit elftal spelers had voor Oranje kunnen spelen, maar koos uiteindelijk voor een ander land. Wie van deze spelers was de beste versterking voor het Nederlands elftal geweest?

EK-gangers die voor Nederland hadden kunnen spelen

In de selecties van het EK 2024 zijn er enkele namen die ook voor Oranje hadden kunnen kiezen. Zo koos Orkun Kokcü in 2019 bekend niet voor Nederland uit te komen, maar voor Turkije. Hetzelfde besluit nam Ferdi Kadıoğlu drie jaar later, door ook Turkije boven Nederland te verkiezen. Voor Nemanja Gudelj was de keuze al snel gemaakt. De oud-middenvelder van onder andere AZ en Ajax speelt al sinds jonge leeftijd in de nationale elftallen van Servië.

Enkele andere spelers van EK-deelnemers liepen een oproep mis voor hun land, maar hadden misschien wel met Nederland mee kunnen gaan naar Duitsland. Wat te denken van Marco Asensio (Spanje) en Robin Gosens (Duitsland)?

Voetballers die voor Nederland hadden kunnen spelen

Inmiddels is er een mooi elftal met voetballers die voor Nederland hadden kunnen spelen samen te stellen. Zo zien we het Marokkaanse drietal Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat

Spelers die voor Nederland uit konden komen
Een elftal vol spelers die voor Nederland uit konden komen, maar dit niet deden.

Feyenoord-doelman vertrekt