Sutalo is éindelijk Ajax-speler: "Sven heeft gezegd dat hij van mijn speelstijl houdt"

Na een lange periode van onderhandelingen en gesprekken is Josip Sutalo éindelijk gepresenteerd als speler van Ajax en daar is de Kroaat heel blij mee. Sven Mislintat vertelt ook dat er interesse was uit Engeland, maar de keuze van de verdediger stond al vast.

"Ik zit bij een van de beste clubs van Europa. De beste van Nederland. Ik ben er trots op dat ik deze club de komende jaren mag vertegenwoordigen. Ik hoefde niet lang te denken toen ik een aanbod van Ajax kreeg", klinken de eerste woorden van de kersverse Ajacied in gesprek met Ajax TV. "Het is een club met een rijk verleden, waar nu veel jonge spelers voetballen", vertelt hij over zijn keuze.

Door Dinamo Zagreb, zijn vorige werkgever, bleef een deal lange tijd uit, maar dat lag zeker niet aan de houding van Ajax en Sven Mislintat. "Sven heeft gezegd dat hij van mijn speelstijl houdt. Mijn vorige club, Dinamo Zagreb, draait mee in de top van de competitie. Ajax doet dat ook. Mede daarom denk ik dat Ajax goed bij me past. Sven vertelde zijn plan over mijn route hier. We kwamen snel tot een akkoord."