Van Hanegem begrijpt niets van keuzes Van Gaal: "Dat is toch eigenlijk heel vreemd?"

Willem van Hanegem kan zich moeilijk vinden in de beslissingen van bondscoach Louis van Gaal. De Kromme vindt het onder meer vreemd dat Jasper Cillessen in eerste instantie niet tot de Oranje-selectie behoorde.

Cillessen stond in de afgelopen zeven competitieduels onder de lat bij Valencia. Van Gaal riep de 32-jarige sluitpost aanvankelijk niet op vanwege een gebrek aan wedstrijdritme. Drommel haakte op het laatste moment af, waardoor er alsnog een plek vrijkwam voor de voormalig doelman van Ajax. 

'Niet te begrijpen'

Devyne Rensch behoorde daarentegen wél direct tot de selectie van het Nederlands elftal. De rechtsback van Ajax maakt de laatste paar maanden voornamelijk minuten in het tweede elftal. De achttienjarige vleugelverdediger kreeg echter de voorkeur boven Rick Karsdorp en Joël Veltman, die dit seizoen geregeld in actie komen.

"Dat is toch eigenlijk heel vreemd? Die jongen (Rensch, red.) is net begonnen, dan wordt hij geselecteerd voor het Nederlands elftal", vertelt Van Hanegem bij ESPN. "Nu speelt hij bij Jong Ajax en zit hij weer bij het Nederlands elftal. Dat is ook zoiets... Het is niet te begrijpen". 

Bijlow

De Feyenoord-icoon kijkt ervan op dat Rensch en Jurriën Timber razendsnel werden opgeroepen voor Oranje, terwijl Justin Bijlow langer geduld moest hebben. "Ik vond het niet gek dat ze geselecteerd werden, want het zijn twee goede, jonge spelers".

"Maar dan moet je ook zien dat er een heel goede, jonge keeper bij Feyenoord zit. En ik praat hier niet voor de parochie van Bijlow, die heeft ons niet nodig. Hij is een geweldige keeper", aldus Van Hanegem.