Henk Fraser volgt Giovanni van Bronckhorst op als trainer van Feyenoord

Henk Fraser is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers volgt Giovanni van Bronckhorst op. De huidige coach van Feyenoord loopt af en hij houdt het na vier seizoenen, waarin hij onder meer de landstitel won, voor gezien in de Kuip.

Fraser, dit seizoen trainer van Sparta, tekent een contract voor vier jaar bij Feyenoord. De voormalig verdediger stond in de jaren negentig speler onder contract bij de Rotterdammers, en nu komt een droom uit voor Fraser. “Het is voor mij een enorme eer om trainer van Feyenoord te mogen zijn. Natuurlijk was het een droom, maar ik had niet gedacht dat die droom zo snel zou uitkomen”, aldus Fraser op de officiële website van Feyenoord.

Fraser uitstekende keuze

Van Bronckhorst besloot zelf zijn aflopende verbintenis in de Kuip niet te verlengen: “Het is een fantastische periode geweest, met prachtige prijzen en prestaties, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn gevoel zegt dat dit het juiste moment is om op te stappen.” De coach denkt dat Fraser een uitstekende trainer voor Feyenoord zal zijn. “Een Feyenoorder in hart en nieren, en bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta heeft hij het heel goed gedaan.” Fraser staat voor een pittige opdracht, want Van Bronckhorst pakte tot dusver in ieder seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord minimaal één prijs.

Oké, we zullen het eerlijk toegeven: dit is een ‘glazen bol voorspelling’ voor wat er zou kunnen gebeuren in voetbaljaar 2019, dit bericht berust dus niet op de waarheid. Tenminste, nog niet ;-) Maar trapte jij er wel in? Deel het berichtje dan zeker even met je vrienden. Leuk toch.

Fraser droomt overigens echt van ‘Feyenoord’:

Fraser als speler bij Feyenoord, goals en kaarten: