Oranje-captain krijgt stevige kritiek: "Hij is geen leider"

Na het vertrek van Jordan Henderson besloot Liverpool-trainer om Virgil van Dijk tot aanvoerder te benoemen, maar analist Richard Keys is het verre van eens met de keuze van de Duitse oefenmeester. Hij vindt namelijk dat de verdediger aan een aantal punten niet kan voldoen.

Henderson gaat voor een avontuur in Saoedi-Arabië en gaat aan de slag bij Al-Ettifaq en liet daardoor de aanvoerdersband achter in de kleedkamer op Anfield. "De wederopbouw was nodig, maar ik zie geen leiders meer in het team. Van Dijk is geen leider. Hij is te rustig en egoïstisch. Als hij goed speelt, is dat het enige dat telt voor hem. En hij speelde vorig seizoen niet vaak genoeg goed."

Ook James Milner verkast, maar hij blijft actief in de Premier League. De voormalig Sky Sports-presentator denkt dat hij één van de grootste verliezen is van de Reds. "Ze zullen Henderson en Milner missen", zegt Keys over de andere oud-aanvoerder. "Ik weet dat de beslissing rond Milner is genomen op basis van de statistieken, maar soms moet je op je gevoel afgaan. Klopp weet dat Milner een verlies is. Een groot verlies. Maar hij kon zijn zin niet krijgen om hem te behouden."

Liverpool begint op zondag 13 augustus aan het nieuwe Premier League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Chelsea.