Alles wat je moet weten over Truus van Gaal

Louis van Gaal heeft het al vaker gehad over ‘zijn Truusje’. Truus en Louis van Gaal zijn sinds 2008 getrouwd en alles lijkt erop dat het echtpaar gelukkig is met elkaar. Niet veel mensen weten veel over het leven van Truus, aangezien het stel veel voor zichzelf houdt. Recent is een documentaire uitgekomen over het leven van de voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal, waarin wat meer een inkijk gegeven wordt in het leven van Louis en Truus. Dit is alles wat je moet weten over Truus van Gaal.

Wie is Truus van Gaal?

Truus van Gaal werd geboren in 1954 als Truus Opmeer. Ze is Rotterdamse ‘puur sang’ en dus ook een echte Feyenoord-supporter. Truus was onder meer werkzaam voor Nationale Nederlanden als ‘hoofd evenementen’ en voor RSV Verzekeringen. Ondertussen is Truus 68 jaar oud en staat ze nog altijd volledig achter haar man, Louis van Gaal.

In het Amsterdamse theater Tuschinski ging in april de documentaire Louis over het Amsterdamse voetbalfenomeen Louis van Gaal in première. Vlak voor het WK werd de documentaire in een tweeluik uitgezonden op NPO 1 door omroep Max.

Hoe leerde Truus en Louis elkaar kennen?

Truus en Louis kwamen elkaar voor het eerst tegen tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Truus was destijds werkzaam als gastvrouw bij Nationale Nederlanden en verzorgde de topmannen die naar het WK kwamen. Louis van Gaal was ook mee met Nationale Nederlanden en zo leerde de twee elkaar uiteindelijk kennen.

Dit is de grootste hobby van Truus van Gaal

Johan Derksen was er naar eigen zeggen bij toen Louis en Truus in 1994 aan elkaar gekoppeld werden, zegt De Snor in het dagelijkse programma Vandaag Inside op SBS6. Derksen heeft nog wel een leuke anekdote over Mevrouw van Gaal. "Truus is een leuke vrouw, een flapuit ook. Ik weet nog wel dat ze de eerste keer geinterviewd werd en dan had je zo'n vragenrubriekje. Moest je invullen wat je hobby's waren. En ik zit dat door te lezen. Had ze opgeschreven als hobby ' ne* ken'. Zo'n type is het. Die zegt gewoon wat in haar opkomt."  

Wanneer is Truus getrouwd?

Truus trouwde in 2008 met Louis van Gaal in de Portugese stad Albufeira. Het is niet voor het eerst dat Truus getrouwd is geweest. Truus was al op haar 22e getrouwd maar dit huwelijk liep stuk omdat haar man haar bedroog. Sindsdien is ze zielsgelukkig met Louis en lijkt het paar onafscheidelijk van elkaar.

Samenwonen

Louis is volgens Truus de romantische van het stel. "Hij wil altijd alles vieren. We zijn in 1995 op 22 december gaan samenwonen. Ik vergeet dat nog weleens, hij niet. Voor hem is die datum een soort trouwdag. Dan zegt-ie s ochtends: heb je al onder je kussen gekeken? Ligt er weer een cadeautje. Sowieso verwent hij me graag," tekende RTL Boulevard ooit op.

Hebben Truus en Louis kinderen?

Truus en Louis hebben samen geen kinderen. Wel heeft Louis twee dochters uit zijn vorige huwelijk, namelijk Brenda en Renate. De vorige echtgenote van Louis, Fernanda, overleed in 1994 aan de gevolgen van kanker.

Truus over de ‘kritiek’ die Louis krijgt

Truus kan het niet goed hebben wanneer er slecht gesproken wordt over haar man. Ze vindt dat haar man, vaak ten onrechte, benadeeld wordt in de media. In een interview gaf ze daarom ook aan dat haar bloed kookt als er sprake is van onrecht, terwijl Louis haar dan vervolgens kalmeert en zegt dat ze daar boven moet staan. Ook Truus krijgt regelmatig te maken met ‘dreigberichten’ maar ondanks alles blijft ze als een echte leeuwin waken over haar man.

Truus van Gaal in Qatar bij WK; Louis "Even een wippie maken" 

De spelersvrouwen en familie van de Oranjespelers waren na de eerste gewonnen interland van Oranje op het WK in Qatar tegen Senegal (2-0 winst) aanwezig bij de uitlooptraining van het team. Ook Truus, de vrouw van bondscoach Louis van Gaal, was daarbij. Tussen het harde trainen door grapte de bondscoach dat hij voor 'zijn Truus' nog wel een plekje vrij heeft op zijn hotelkamer in Doha.

Naar horen zeggen moeten proefvoetballers zich voor een wedstrijd onthouden van seks, maar dit geld klaarblijkelijk niet voor een bondscoach. "Je kan wel naar het hotel komen, gewoon bij mij op de kamer", zei Louis lachend naar zijn vrouw. "Even een wippie maken."

Wat staat er op de bank bij Van Gaal, salaris en verdiensten

In zijn loopbaan als trainer verdiende Louis van Gaal de nodige miljoenen. Hoeveel precies? Dit staat er op de bankrekening van de top12 Oranje-grootverdieners

Lees ook: Dit is waarom Louis van Gaal een bloedhekel heeft aan Valentijn Driessen