Speelt deze speler volgend jaar bij PSV? 'Ik kan de top zeker aan'

Ryan Flamingo scoorde in de play-offwedstrijd tegen Sparta Rotterdam nog een doelpunt voor de Utrechters. Of hij dat shirt volgend seizoen ook nog draagt, is nog onzeker. PSV heeft interesse in de verdediger, die zelf denkt dat hij het niveau van de top aankan. 

‘Ik doe daar voor mijn gevoel niet onder’

"Misschien zal ik wat aanpassingstijd nodig hebben, maar ik denk zeker dat ik in de Nederlandse top kan slagen”, zegt Flamingo tegen ESPN. “Bij Jong Oranje speel ik ook met jongens van PSV en Ajax en daar doe ik voor mijn gevoel niet voor onder.” De Eindhovenaren hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in de 21-jarige, maar werden tot dusver nog niet concreet.

Als jonge speler maakte hij de overstap naar het Italiaanse Sassuolo. Die club verhuurde hem vorig seizoen aan Vitesse. Hij vond de Eredivisie een fijne competitie en was dan ook blij dat FC Utrecht hem definitief naar zijn geboorteland terug wilde halen. "Ik voel me hier comfortabel en heb het gevoel dat ik mij hier nog goed kan ontwikkelen. De Nederlandse speelstijl ligt mij en clubs geven hier sneller kansen aan jonge spelers."

Middenveld of defensie?

Bij FC Utrecht speelt Flamingo voornamelijk in de defensie, maar op het middenveld komt hij ook goed uit de voeten. Toch wil hij zich wel blijven focussen op zijn plek achterin. "Nu vind ik mezelf als centrumverdediger nog beter, maar uiteindelijk denk ik dat ik als middenvelder verder kan komen. Daar komt mijn duelkracht nog beter tot zijn recht en ik vind dat ook leuker, omdat je kan aanvallen én verdedigen. Het kost me steeds wel even om te schakelen tussen die twee posities. Uiteindelijk is het sowieso lekkerder als ik mij op één positie kan richten."

Transferzomer PSV

Of Ryan Flamingo volgend jaar ook te vinden is in de verdediging van landskampioen PSV is afwachten. Bekijk hier alle (mogelijke) PSV-transfers van aankomende zomer

Feyenoord-doelman vertrekt