Daar is 'ie: Francesco Farioli volgt Van 't Schip op als Ajax-trainer

Ajax heeft beet en presenteert Francesco Farioli via de eigen kanalen als nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdamse club. De Italiaanse oefenmeester komt over van het Franse OGC Nice en volgt interim-manager John van 't Schip op.

Ajax presenteert Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer

Hij heeft zijn handtekening onder een verbintenis van drie seizoenen gezet en ligt daarmee tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA. Volgens bronnen betaalt de nummer vijf van de Eredivisie een bedrag dat rond de één miljoen euro ligt aan zijn vorige werkgever om het lopende contract af te kopen. 

Italiaanse oefenmeester neemt technische staf mee naar Amsterdam

Hij komt echter niet alleen, want Felipe Sanchez Mateos en Daniele Cavalletto vormen een belangrijk deel van de technische staf van Ajax komend seizoen. Dave Vos, hoofdtrainer van Jong Ajax én bovendien door een aantal kenners getipt als geschikte opvolger, sluit ook aan bij de hoofdmacht uit Amsterdam. Onder leiding van Farioli en zijn collega's eindigde OGC Nice als vijfde in de Ligue 1 en plaatsten zij zich voor Europees voetbal.

Welke ervaring heeft Francesco Farioli tot dusver opgebouwd?

Alvorens hij aan de slag gaat in de Eredivisie ontdekte hij al meerdere (top)competities in het buitenland. In 2009 begon hij zijn loopbaan bij verschillende jeugdafdelingen van Italiaanse clubs en tussen 2015 en 2017 ging hij aan de slag als keeperstrainer in Qatar. In 2020 stapte hij in als assistent-trainer bij het Turkse Antalyaspor, een jaar later werd hij hoofdtrainer van Fatih Karagümrüg. Daar maakte hij een dusdanige indruk dat OGC Nice aanklopte en nu strijkt hij neer in Amsterdam, waar nog voldoende werk te verrichten is om weer competitief te worden.

Feyenoord-doelman vertrekt