Oud-PSV'er blij ondanks dramatische seizoensstart

Everton staat na vijf wedstrijden pas op één punt en daarmee zijn er grote zorgen in het blauwe deel van Liverpool. Jarrad Branthwaite, vorig jaar nog verhuurd aan PSV, deelt die zorgen, maar heeft wel een basisplaats weten af te dingen.

"Toen ik in de voorbereiding op de club kwam, zei hij dat ik hard moest trainen en mijn kans zou krijgen", begint Branthwaite tegenover Sky Sports. "Het was aan mij om die te grijpen.Daar bleef ik aan denken toen ik de eerste paar wedstrijden niet speelde. Nu ik in de basis sta, gaat het erom dat ik mijn vorm vast blijf houden."

In vorm

"Dat zou je kunnen zeggen", antwoordt de jonge Engelsman op de vraag of hij in de vorm van zijn leven steekt. "Dit is de sterkste competitie. Om op dit niveau te kunnen presteren, is een goed begin geweest. Er is nog veel ruimte voor verbetering. Ik werk er hard aan om het volgende niveau te bereiken, maar dat gaat gepaard met het spelen van een serie wedstrijden en het behouden van mijn vorm."

Onder Ruud van Nistelrooij was Branthwaite vorig seizoen veelvoudig basisspeler bij PSV. De Eindhovenaren probeerden de Engelsman te behouden, maar Everton-trainer Sean Dyche zag het in hem zitten en behield hem bij de Premier League-club. Ondanks dat Branthwaite dus in vorm is, heeft Everton nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen.