'Ajax schakelt door en doet transfertarget aanbod tot medio 2028'

Ajax heeft het oog laten vallen op Pablo Rosario, oud-middenvelder van PSV. De veelzijdige voetballer is een goede bekende van Francesco Farioli.

Uit berichtgeving van Voetbal International blijkt dat de Amsterdammers in Rosario een versterking voor het middenveld zien. Rosario (27) liet de Eredivisie in de zomer van 2021 achter zich voor een overstap naar de Ligue 1. Daar telde OGC Nice een bedrag van zes miljoen euro neer voor de middenvelder die van PSV overkwam. De 1-voudig international maakte een sterke ontwikkeling door en is uitgegroeid tot vaste kracht in Zuid-Frankrijk.

Rosario werd het afgelopen seizoen onder Farioli op verschillende posities gebruikt. Zo speelt de geboren Amsterdammer als centrale en verdedigende middenvelder, rechtsachter en centrale verdediger. Zijn huidige transferwaarde wordt geschat op acht miljoen euro. Rosario heeft in Nice nog een contract tot medio 2025.

Een overstap naar Ajax betekent voor Rosario direct een terugkeer naar zijn oude club. Rosario doorliep tussen 2010 en 2014 namelijk al de jeugd van Ajax en vertrok daarna naar die van Almere City. In 2016 volgt een overstap naar PSV. Tussen 2008 en 2009 droeg Rosario als jeugdspeler ook nog het shirt van Feyenoord. Een transfer naar Ajax kan voor Rosario direct een mogelijke terugkeer in Oranje betekenen.

Update: Ajax legt eerste aanbieding neer bij entourage Rosario

Ajax heeft een eerste bod uitgebracht op de verdedigende middenvelder van OGC Nice. Het contractvoorstel loopt tot de zomer van 2028. De club uit Frankrijk doet nog niks met het bod van de Amsterdammers, omdat tussen vraag en aanbod nog een té groot verschil zit. De verwachting is dat de zaakwaarnemer van Rosario één dezer dagen met een tegenvoorstel komt.

Voor de nieuwe technisch directeur van Ajax, Alex Kroes, zal het goed uitkomen als er eerst wat spelers vertrekken voordat Rosario of een andere speler wordt aangetrokken. Ajax heeft aangegeven negen van de twaalf spelers, die zijn aangetrokken door Sven Mislintat, te willen verkopen en hoopt dat deze spelers zo snel mogelijk vertrekken.

Feyenoord-doelman vertrekt