Giménez en Ueda afwezig tegen Celtic? Drie manieren voor Slot om dit op te lossen!

Ayase Ueda viel vorige week zaterdag geblesseerd uit in de met 1-4 gewonnen interland van Japan tegen Duitsland en voor Feyenoord komt die blessure op een heel slecht moment. De Rotterdammers spelen dinsdag het eerste duel in de Champions League tegen Celtic en Santiago Giménez (geschorst) doet ook al niet mee. Hoe moet Feyenoord aantreden nu Ueda niet tijdig fit is? Drie scenario's op een rij!

Pak 100x je inzet als Feyenoord van Celtic wint!

1) Ivanušec-Paixoa-Minteh

Met Calvin Stengs heeft Feyenoord een speler achter de hand die veelzijdig is. Zo kan Slot door Minteh op rechtsbuiten te zetten de Braziliaan Paixao naar het midden schuiven, iets wat in de voorbereiding ook al enkele keren gebeurde. Met als linksbuiten Ivanušec en de als nummer tien fungerende Stengs onstaat er een beweeglijke voorhoede die ook zonder een echte spits het nodige gevaar kan stichten bij de Celtic-defensie. 

2) Lingr nummer tien, Stengs rechtsbuiten

Met de Tsjech Ondřej Lingr heeft Feyenoord een wapen binnengehaald dat ontbrak in de selectie. Een scorende middenvelder was na het vertrek van Orkun Kökcü naar Benfica en Sebastian Szymański naar Fenerbahçe zichtbaar afwezig op het middenveld bij de Rotterdammers. Nu er waarschijnlijk een spits ontbreekt voor volgende week dinsdag, moet er scorend vermogen voor toegevoegd. Met Lingr die als schaduwspits kan fungeren heb je in ieder geval iemand die ervaring heeft met het scoren van goals. 

3) Ivanušec-Minteh-Paixao

Met de creatieve Ivanušec en Stengs achter de pijlsnelle Minteh moet de verdediging van Celtic de hele wedstrijd op zijn hoede zijn, want één goede steekbal en de Gambiaan is vertrokken. Met dat specifieke wapen kan Slot het pijnpunt van de Celtic-defensie raken, want ook in de omschakeling hebben de Rotterdammers dan een extra wapen in handen. Is dit de meest waarschijnlijke optie? Wij denken van wel.

Pak 100x je inzet als Feyenoord van Celtic wint!