"De voetbalhoofdstad van Nederland? Dat is niet Amsterdam"

PSV kan zich opmaken voor de tiende landstitel sinds de eeuwwisseling, een gemiddelde van ruim één op twee. We kunnen inmiddels dan ook wel stellen dat Eindhoven de voetbalhoofdstad van Nederland is. Dat zegt analist en oud-international Youri Mulder tegenover het Algemeen Dagblad.

"De voetbalhoofdstad van ons land? Dat is niet per se meer Amsterdam, nee", aldus Mulder. De voormalig aanvaller merkt wel dat ondanks de prestaties van PSV de aandacht nog vaak bij Ajax en Feyenoord ligt. "Maar dringt het eigenlijk genoeg door, het feit dat de panelen zó zijn verschoven? Ik denk het niet. Als je ziet hoe wij analytici ons best moeten doen om het in praatprogramma's over PSV te hebben..." Mulder noemt voorbeelden: "Gedonder en intriges bij Ajax. Gezeur over randzaken bij Ajax en Feyenoord; dat wordt meteen groot. Altijd maar die koningsdrama's, Shakespeare aan de Amstel of de Maas. En daar gaat het altijd eerder en langer over dan over voetbalacties uit een wedstrijd van PSV, waar koningsdrama's niet bestaan."

De zes titels van Ajax sinds de eeuwwisseling staan in schril contrast met het aantal van PSV. Feyenoord pakte afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1999 de landstitel.

Tien jaar geleden noemde PSV Eindhoven zelf al de voetbalhoofdstad van Nederland, na het binnenhalen van de vierde titel op rij:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers