Transfergeruchten: PSV spreekt met AZ over Luckassen, Juventus wil De Vrij

Transfergeruchten: PSV spreekt met AZ over Luckassen, Juventus wil De Vrij

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • De toekomst van AZ'er Derrick Luckassen ligt mogelijk in Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn er al gesprekken geweest tussen de technische managers van AZ en PSV. De Nederlandse verdediger annex middenvelder gaf zelf nog geen duidelijkheid tegenover AZ Fanpage: “Of ik naar Eindhoven ga? Als jij PSV een mooie club vindt, dan vind ik dat ook. Als jij denkt dat je daar genoeg aan hebt, prima. We zullen zien wat er de komende weken gaat gebeuren.” De 22-jarige Luckassen heeft nog een contract tot de zomer van 2018 in Alkmaar.
  • Tubantia meldt dat FC Twente moet rekenen op een vertrek van Kamohelo Mokotjo. De middenvelder uit Zuid-Afrika zou in de belangstelling staan van het Engelse Brentford. Zijn contract bij FC Twente loopt nog een jaar door, dus deze zomer zou het moment zijn om de middenvelder te verkopen en nog wat geld aan hem te verdienen. In de zomer van 2014 kwam Mokotjo voor 1,5 miljoen euro over van PEC Zwolle. Sindsdien speelde hij 105 wedstrijden voor FC Twente. 
  • Lars Veldwijk kan terugkeren in de Eredivisie. De 25-jarige spits wordt in verband gebracht met een overstap naar FC Groningen, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Momenteel staat hij onder contract bij het Belgische KV Kortrijk. Door Kortrijk wordt hij nu verhuurd aan het Noorse Aalesunds FK. Daar speelde hij tot nu toe zeventien wedstrijden, waarin hij zes keer het net vond. FC Groningen-trainer Ernest Faber zou samen met technisch manager Ron Jans naar Noorwegen zijn gevlogen om een gesprek te voeren met Veldwijk. Zijn contract bij KV Kortrijk loopt door tot de zomer van 2020. 

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • De Nederlandse verdediger Stefan de Vrij kan volgens La Repubblica een transfer maken binnen Italië. Momenteel speelt De Vrij zijn wedstrijden voor Lazio Roma, maar Juventus hoopt de verdediger aan haar selectie toe te voegen. 'De Oude Dame' is van plan dit echter volgend jaar pas te doen. Het contract van De Vrij bij Lazio loopt namelijk door tot en met juni 2018 en hij is niet van plan om deze te verlengen. De 25-jarige mandekker zou het komende seizoen dus nog spelen voor Lazio, om volgend jaar transfervrij over te stappen naar Juventus. De Vrij speelde tot nu toe 71 wedstrijden voor de club uit Rome. 
  • Manchester United-manager José Mourinho wil zijn selectie deze zomer op meerdere plekken versterken. Tot dusver kwam alleen de verdediger Victor Lindelhöf over van Benfica. The Daily Mail weet dat Julian Weigl binnenkort aan dit lijstje toegevoegd kan worden. De 21-jarige middenvelder moet Borussia Dortmund maar liefst 50 miljoen euro opleveren. Twee jaar geleden maakte Weigl de overstap van 1860 München naar Borussia Dortmund, voor 2,5 miljoen euro. Sindsdien speelde hij 94 wedstrijden voor de nieuwe club van manager Peter Bosz.  
  • Het lijkt erop dat Douglas Costa komend seizoen niet meer speelt voor Bayern München. De Braziliaanse vleugelspeler wordt al weken in verband gebracht met een vertrek naar Juventus. Het Duitse BILD meldt echter dat die transfer niet door zal gaan. Volgens het medium is de interesse van Manchester United én Manchester City hierdoor toegenomen. Beide clubs hopen de aanvaller deze zomer over te nemen. Het afgelopen seizoen was Douglas Costa geen onbetwiste basisspeler in München. Desondanks speelde hij 34 wedstrijden voor de club, waarin hij zeven keer scoorde en negen assists gaf.
Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers