Politie en ME grijpen in bij tegenprostest Ajax-fans in Amsterdam

Een groep van honderden Ajax-supporters heeft zich zondagmiddag op het Leidseplein in Amsterdam verzameld voor een tegendemonstratie. Ze protesteren tegen de politiestakingen die ertoe hebben geleid dat de Amsterdamse club zondag voor de tweede keer een wedstrijd moet missen en zagen de ME ingrijpen.

Volgens AT5 gaat het in de middag van de middag om een groep van rond de tweehonderd supporters in Amsterdam.

Livestream tegendemonstratie Ajax-fans in Amsterdam

Via AT5 is zondagmiddag ook een livestream van de tegendemonstratie in Amsterdam te bekijken.

'Ajax-fans belagen trams'

Via sociale media gaan beelden rond van Ajax-aanhangers die trams in de binnenstad belagen. Volgens de fans zou het niet gaan om een gewelddadige actie, die slechts van korte duur was.

Politie aangevallen bij tegendemonstratie Ajax-fans, ME grijpt in

Later in de middag gaat het mis in Amsterdam, als een politiebusje wordt aangevallen door relschoppers bij het protest van Ajax-fans. Volgens het Noordhollands Dagblad ging er ook een groep relschoppers naar het hoofdbureau van de politie, om daar vervolgens vernielingen te plegen. De ME is aanwezig om de groep te verjagen. 

Reactie Gemeente Amsterdam op rellende Ajax-fans

"Ongelofelijk triest dat deze zogenaamde Ajax-supporters zich zo hebben misdragen in onze stad", zegt Marjolein Moorman, locoburgemeester van Amsterdam, tegenover de NOS over de relschoppers in de hoofdstad. "Hiermee bewijst deze groep zogenaamde supporters voetbal en Ajax geen dienst."

De politie was zondagmiddag dus wél aanwezig bij tegendemonstratie Ajax-supporters.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers