DONE DEAL: Ajax bevestigt terugkeer van Klaassen

Davy Klaassen keert definitief terug bij Ajax, bevestigen de Amsterdammers via de clubkanalen. Francesco Farioli zag het volgens De Telegraaf eerder al erg zitten in de 31-jarige middenvelder, die sinds deze zomer transfervrij was, en bevestigde dinsdagmiddag al dat de Nederland een comeback zou maken.

Voor hoelang heeft Klaassen bij Ajax getekend?

Ajax maakt op hun website wereldkundig dat Klaassen tot 30 juni 2025 tekent in de Johan Cruijff Arena en technisch directeur Alex Kroes is lovend. "Wij zijn blij met zijn komst. Davy is goed, fit en snel inzetbaar”, begint Kroes. Wij hebben de komende maanden een erg vol programma en daarbij kampen we met verschillende blessures. Davy heeft een goede indruk achtergelaten in de periode dat hij meetrainde en wil zelf ook heel graag weer voor Ajax uitkomen. Dat heeft alles bij elkaar geleid tot het contract dat hij nu getekend heeft. Wij denken dat hij zowel binnen als buiten de lijnen een meerwaarde voor ons zal zijn", vertelt Kroes over Klaassen, die vorige week begon met meetrainen bij de Amsterdammers om zijn conditie op peil te houden.

Klaassen na Inter-avontuur terug naar Ajax

Een terugkeer naar Ajax betekent dat Klaassen voor de tweede keer terugkeert naar de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Voor Klaassen is dit zijn derde periode bij de club betekenen, waar hij al ruim 300 wedstrijden heeft gespeeld in eerdere periodes, waarin hij goed was voor 93 doelpunten en 50 assists. Hoe presteerde Klaassen in dienst van Ajax?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers