'Megatransfer voor Ajax-miskoop: Franse topclub legt 20 miljoen neer'

Georges Mikautadze heeft een nieuw team gevonden na een kort verblijf bij FC Metz. De Georgiër vertrekt voor twintig miljoen naar AS Monaco, meldt L’Équipe op dinsdag. De spits verkaste naar Ajax in het begin van het seizoen, maar kwam niet uit de verf en keerde terug bij Metz.

Voor hoeveel geld verkocht Ajax Mikautadze na zijn eerste jaar?

Mikautadze kon geen potten breken tijdens zijn verblijf in Amsterdam en kwam tot negen optredens voor Ajax. In de winter werd de Georgiër verhuurd aan zijn oude club, Metz. Hier leefde de aanvaller weer helemaal op, waardoor de gedegradeerde Ligue 1-ploeg de koopoptie van dertien miljoen in het contract met Ajax lichtte. Nu wordt Mikautadze voor twintig miljoen aan AS Monaco verkocht, dat Champions League speelt komend seizoen. RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon waren ook geïnteresseerd.

Hoeveel goals heeft Mikautadze gemaakt?

Voor Ajax wist Mikautadze geen enkele keer te scoren in een dramatisch jaar voor de Amsterdammers. De Georgiër verruilde Ajax voor Metz in de kelders van de Ligue 1, maar maakte hier aan de lopende band doelpunten. De 23-jarige speler was in 22 duels goed voor veertien goals en vier assists, maar kon Les Grenats niet behoeden voor degradatie. Ondanks dat heeft de aankoop van de vertrokken Sven Mislintat een mooie transfer eraan overgehouden.

Hoe ziet de voorbereiding van Ajax zonder Mikautadze eruit?

Bij Ajax gaan ze zich al klaarmaken voor het aankomende seizoen, waarin Francesco Farioli voor de groep zal staan. Voor meer informatie over de voorbereiding van de Amsterdammers kun je hier meer lezen.

Feyenoord-doelman vertrekt