Van Praag noemt eerste actiepunt bij Ajax: "Oor te luister leggen bij harde kern"

Michael van Praag verwacht en hoopt snel terug te kunnen keren bij Ajax. De ex-voorzitter van de Amsterdammers is, zoals ook bevestigd werd door de club, voorgedragen om de raad van commissarissen te versterken.

"Ik wil in gesprek met de harde kern en de supportersverenigingen", zei Van Praag. "Ik wil daar mijn oor te luister leggen, hoe zij naar de club kijken. En ook gewoon vragen: geef ons gewoon de kans. Ik heb ook in deze functie bij Ajax ervaring", aldus Van Praag in gesprek met NOS. "Ik ben daarnaast heel blij dat Leo van Wijk ook mee de raad in zal komen. Het blijft wel even afwachten, tot ik ook echt word voorgedragen."

Hij is aangedragen door drie personen: Annette Morsman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Pier Eringa besloot om vlak voorafgaand aan het restant van de Klassieker op te stappen als voorzitter van de RvC, terwijl hij begin deze week nog strijdbaar leek. Van Praag heeft op een congres in Zeist gereageerd op de berichtgeving van donderdagmiddag en laat weten dat het nog even afwachten is.

"Er zijn nog een paar mensen die hun zegje moeten geven. Dan is er misschien morgen of overmorgen witte rook", begint de 76-jarige Nederlander, die ook aan de slag gaat als voorzitter van de nationale basketbalbond. Dat hoeft volgens Van Praag geen problemen op te leveren. "Er zitten wel meer mensen in een raad van commissarissen die dingen erbij doen. Ik ben veertien jaar voorzitter geweest van Ajax en zes jaar voorzitter van de raad van commissarissen. Dus ik weet wel een beetje hoe de hazen bij Ajax lopen." 

Tussen 1989 en 2003 was de Nederlandse sportbestuurder al voorzitter van Ajax en daardoor lijtk de schreeuw om 'Ajax-DNA' te worden gehoord. Tussen 2012 en 2020 vervulde Van Praag ook al verschillende rollen binnen de RvC van de Amsterdammers.

Ook interessant