'Sensationele terugkeer Michael van Praag bij Ajax aanstaande'

Er is groot nieuws aanstaande bij Ajax. Na het vertrek van RvC-voorzitter Pier Eringa en de bestuurlijke chaos moeten de Amsterdammers knopen doorhakken. Mike Verweij van De Telegraaf laat op X weten dat niemand minder dan Michael van Praag naar voren is geschoven door de overgebleven commissarissen. Ook erelid Leo van Wijk staat voor een terugkeer.

Orde op zaken stellen

De erevoorzitters zouden het duo Pier Eringa en interim-algemeen directeur Jan van Halst moeten vervangen. Mike Verweij praat over ‘een sensationele terugkeer’ van de twee 76-jarigen en denkt dat het nieuws snel naar buiten zal komen. Er is haast geboden aangezien de nieuwe bestuursraad zes weken van tevoren de agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend moeten maken, zodat zij op 10 november kunnen beslissen over de toetreding van Van Praag en Van Wijk. 

Van Praag was als voorzitter tussen 1989 en 2003 al betrokken bij grote successen in Amsterdam. Zo won Ajax in die tijd de UEFA Cup (1992), Champions League (1995), de wereldbeker voor clubteams (1995) en de Europese Supercup (1995). De NOS maakte ook bekend dat Van Praag in beeld is om voorzitter te worden van de Nederlandse Basketball Bond.