Directeur betaald voetbal: "Dan geloof ik dat we langzaam maar zeker meer grip krijgen op het probleem"

Marriane van Leeuwen gelooft dat de ontwikkelingen rondom voetbalvandalisme de goede kant opgaan. De directeur betaald voetbal van de KNVB kijkt optimistisch naar de 'trendbreuk' die langzaam zou ontstaan. "Ik geloof heel erg in de gezamenlijke aanpak, met iedereen erbij."

Volgens Van Leeuwen is er sprake van positieve ontwikkelingen in Nederland, ondanks dat de wedstrijd Ajax - Feyenoord dit weekend gestaakt werd door voetbalvandalisme. De directeur is daarom ook geen voorstander om de maatregelen die de KNVB recent genomen heeft tegen het vandalisme te veranderen of aan te scherpen: "Ze hebben wel degelijk effect sinds ze zijn ingevoerd." Daarbij spreekt ze specifiek over de maatregel omtrent de voorwerpen die op het veld worden gegooid. "Sinds die maatregel van kracht is zijn er 300 wedstrijden gespeeld en slechts 5 gestaakt. Ik zal niet zeggen dat dat meevalt, maar manipulatie door supporters wijzen de cijfers niet uit." 

"Ik vind het allemaal erg ingewikkeld, maar ik merk wel dat we meer grip krijgen op de situatie", vertelt Van Leeuwen. "Maar ik zie wel dat we een beetje grip krijgen op de situatie. Als straks de digitale meldplicht voor stadionverboden ook van kracht is, geloof ik dat we langzaam maar zeker meer grip krijgen."