Nijland schrikt van Overmars: "Marc heeft een enorme duw gehad"

Hans Nijland, de voormalig algemeen directeur van FC Groningen, onthulde bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN dat hij Marc Overmars onlangs bezocht en hem aangeslagen aantrof.

Wereldwijde schorsing Overmars

Nijland sprak Overmars kort na de uitspraak van de FIFA, waarbij de voormalig technisch directeur van Ajax een wereldwijde schorsing kreeg opgelegd. Nijland beschreef Overmars als aangeslagen en verbitterd als gevolg van de schorsing, en merkte op dat het vertrek bij Ajax hem veel pijn had gedaan. Nijland noemde de schorsing buitenproportioneel.

Marc (Overmars) weet dat hij fout zat

"Marc heeft een enorme duw gehad. Het vertrek bij Ajax heeft hem ongelooflijk veel pijn gedaan. Hij weet heel goed dat hij fout zat, maar ik vind de schorsing van de FIFA die er overheen kwam, buitenproportioneel. Je zet hem helemaal schaakmat. Hij hoopte nog op uitstel via hoger beroep, maar dat heeft tot niets geleid."

Nijland bewaart goede herinneringen aan het onderhandelen met Overmars en was 23 jaar lang algemeen directeur bij FC Groningen, waar hij zich ook met transfers bemoeide. De gesprekken tussen Groningen en Ajax verliepen volgens Overmars en Nijland plezierig.

Architect bij Antwerp

Dat de FIFA de schorsing van Overmars overnam van de KNVB, waardoor hij zijn werk in België niet meer kan uitvoeren, vindt Nijland overdreven. "Hij is hard gestraft bij Ajax en in Nederland. Mijn persoonlijke mening is dat dit te ver gaat. Ieder mens verdient een tweede kans. Wat daar precies gebeurt is weet ik uiteraard ook niet, maar in de glorietijd van Ajax was hij dé architect. Dat vind ik nu bij Antwerp ook weer. Op een goed moment moet er ook een streep onder."