Update: 'De Ligt slaat interesse PSG en Slot weg en wil naar United'

Manchester United overweegt een serieuze poging te doen om Matthijs de Ligt over te nemen van Bayern München, zo melden diverse media. Erik ten Hag zou een hereniging met zijn oud-speler zien zitten. Wat speelt er precies?

De vertegenwoordigers van De Ligt hebben al gesprekken gehad met een delegatie van Manchester United. Volgens Fabrizio Romano staat de verdediger open voor een move naar de Premier League en staat zijn huidige club welwillend tegenover een uitgaande transfer van de centrale verdediger.

Welke clubs willen Matthijs de Ligt?

Naast Manchester United, zouden ook Liverpool en Paris Saint-Germain achter De Ligt aan zitten. Echter, de verdediger wil enkel en alleen Bayern München voor United verruilen. Zo weet transferexpert Christian Falk te melden. De Ligt zou zowel Arne Slot als de club uit Parijs hebben afgewezen.

Erik ten Hag en Matthijs de Ligt

Erik ten Hag en Matthijs de Ligt kenden een succesvolle periode bij Ajax. De Ligt maakte na zijn tijd bij Ajax de overstap naar Juventus en vervolgens naar Bayern München. Deze zomer lijkt de Duitse kampioen echter bereid te zijn om afscheid te nemen van de centrale verdediger om zo het transferbudget te vergroten. Erik ten Hag ziet een hereniging met zijn oud-speler zitten en is de reden waarom Manchester United momenteel informatie over de 24-jarige verdediger verzamelt.

Wat kost Matthijs de Ligt?

Matthijs de Ligt werd in de zomer van 2022 voor 67 miljoen euro overgenomen van Juventus door Bayern München. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 en beschikt volgens Transfermarkt over een marktwaarde van zo'n 65 miljoen euro. Sky meldt dat de verdediger ongeveer zo'n vijftig miljoen euro moet kosten bij een transfer. Fabrizio Romano meldt nog geen bedragen in zijn berichtgeving over de onderhandelingen. Op het EK 2024 komt De Ligt nog niet voor in de plannen van Ronald Koeman.

Feyenoord-doelman vertrekt