Slot en Steijn voorafgaand aan #ajafey: "Klassieker altijd do or die"

Arne Slot en Maurice Steijn treffen elkaar zondagmiddag in de eerste Klassieker van dit seizoen en er is sprake van hoogspanning aan de kant van de thuisploeg. De situatie van Sven Mislintat, zijn weggevallen vertrouwen in Steijn en de rol van de supporters zorgen ervoor dat de Rotterdammers als favoriet gezien worden.

Slot meldt zich als eerste bij Hans Kraay jr. en blikt vooruit op het cruciale duel. "Een Klassieker is altijd do or die, ook nog eens op de ranglijst. Het is voor beide ploegen belangrijk om resultaat te halen", begint hij. "We zijn niet gewend om dusdanig als favoriet aangewezen te worden, maar wat is daar de waarde van?", doelt hij op de vraag over de huidige verschillen tussen de twee clubs.

Luka Ivanusec moest in het Champions League-duel tegen Celtic vroegtijdig afhaken en zal voorlopig niet in actie komen voor Feyenoord. "Hij heeft gelukkig niks afgescheurd, maar wel een verrekking, Het is afwachten, maar wij hopen stiekem dat hij voor de interlandperiode weer inzetbaar zal zijn, maar dat is écht stiekem." Yankuba Minteh speelt tegen de Amsterdammers als rechtsbuiten en Igor Paixao staat geposteerd als linkervleugelaanvaller.

Steijn klaar voor eerste Klassieker

"Ik wil het alleen over de wedstrijd hebben", begint het interview van de Ajax-trainer, doelend op het laatste nieuws over een ziedende Mislintat op De Toekomst. Het was niet de enige tegenslag voor de thuisploeg, want ook aanvoerder Steven Bergwijn haakte op het laatste moment af. "Steven had donderdag al een ontstoken kies, maar de situatie is verslechterd in loop van de dagen. Vanochtend heb ik hem aan de lijn gehad en besloten om hem niet in te zetten."

De oefenmeester uit Den Haag gaf eerder deze week al aan dat hij gaat voor het beste resultaat, ook al blijkt dat tijdens de wedstrijd een gelijkspel. "We hebben afgelopen week twee goals gemaakt uit lange bal. We willen natuurlijk heel graag opbouwen, maar ik heb ook aangegeven dat we daarin niet moeten overdrijven. We moeten onszelf in ieder geval niet in de problemen brengen. We zijn nog zoekende", besluit hij.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten

Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"