Ajax en Feyenoord gelinkt aan deze keeper uit Oostenrijk

Feyenoord en Ajax tonen voorzichtige interesse in de doelman van Brøndby, Patrick Pentz, die afgelopen weekend de aandacht trok van scouts van verschillende Europese topclubs.

Tijdens een wedstrijd waarin Brøndby met 1-0 won van FC Midtjylland, hield Pentz zijn doel schoon en maakte indruk met vijf reddingen. Naast Feyenoord en Ajax worden ook Bayern München, Internazionale, Tottenham Hotspur, Atalanta, Bergamo Borussia Mönchengladbach en Hamburger SV genoemd als geïnteresseerde clubs.

Hoe serieus is de interesse van Ajax en Feyenoord

Hoewel Pentz een sterke prestatie neerzette, lijken Feyenoord en Ajax op dit moment nog niet concreet geïnteresseerd in de Oostenrijkse doelman. Feyenoord wordt zelfs niet serieus genoemd als potentiële kandidaat voor Pentz, terwijl Ajax al over meerdere keepers beschikt, waaronder Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Jay Gorter en Remko Pasveer.

De 27-jarige Pentz wordt dit seizoen door Brøndby gehuurd van Bayer Leverkusen, waar Lukás Hrádecký de eerste doelman is. Pentz, die vier keer voor het Oostenrijkse nationale team uitkwam, doorliep de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg en speelde eerder voor Austria Wien en Stade Reims voordat hij bij Bayer Leverkusen terechtkwam.

Pentz met Oostenrijk tegen Oranje

Het is waarschijnlijk dat Pentz deze zomer ook aanwezig zal zijn wanneer Oostenrijk het opneemt tegen Oranje tijdens het EK.