'Arne Slot is een excuustruus geworden'

In zijn meest recente column in De Limburger heeft Ronald Waterreus stevige kritiek geuit op Arne Slot, de trainer van Feyenoord. Ondanks dat Waterreus Slot bestempelt als 'misschien wel Feyenoords beste trainer in de clubgeschiedenis', ergert de voormalig doelman van PSV zich mateloos aan de 'verongelijkte houding' van de Rotterdamse trainer.

"In plaats van de Calimero uit te hangen, zou Slot de opgevoerde verwachtingen en druk juist als compliment moeten zien."

Column Ronald Waterreus

De aanleiding voor Waterreus' kritiek is met name de veelbesproken rode kaart die Etienne Vaessen kreeg in de wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk. De doelman kreeg tot zijn eigen verbazing een directe rode kaart van scheidsrechter Martin van de Kerkhof, nadat hij na een diepe bal met zijn armen wijd gespreid uit zijn zestienmetergebied was gekomen en de bal via zijn lichaam zijn arm raakte. De videoscheidsrechter greep niet in.

Waterreus begint zijn column met de opmerking: "Arne Slot kreeg zondag wel de scheidsrechter waar hij afgelopen donderdag om vroeg. Een scheidsrechter die geïmponeerd door een volle Kuip deze keer wel Feyenoord het voordeel van de twijfel gaf."

Hiermee verwees hij naar Slots opmerking na het Europa League-duel met AS Roma, waarin Slot zich kritisch uitliet over de scheidsrechter. De voormalige doelman stoort zich aan Slots verongelijkte houding.

Arne Slot is een excuustruus geworden volgens Ronald Waterreus

'Slot is een excuustruus'

"Al bijna drie jaar lang steken we Slot volkomen terecht veren in zijn achterste. Maar hij is langzaamaan ook uitgegroeid tot de grootste excuustruus uit het Nederlandse betaald voetbal."

"Slot is een man die boos weerman Gerrit Hiemstra opbelt als het op zijn stranddag wat bewolkter is dan voorspeld." 

"Voorafgaand aan wedstrijden is Slot de nonchalante, ontspannen oom, vrolijk dollend en grappend met het journaille. Om na een teleurstellende wedstrijd vervolgens te veranderen in de minst sympathieke versie van zichzelf."