Speelschema krijgt vorm: alle data rond het nieuwe Eredivisie-seizoen

De speelkalender van het nieuwe Eredivisieseizoen krijgt steeds meer vorm. Maar wanneer start de Eredivisie weer en welke speeldata is er al bekend?

Met promovendi NAC, FC Groningen en Willem II zien we aankomend seizoen weer enkele vertrouwde gezichten terug in de Eredivisie. Daarnaast is er wel afscheid genomen van degradanten FC Volendam, Vitesse en Excelsior.

Wanneer start de Eredivisie weer?

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie, 2024-2025, gaat op vrijdag 9 augustus weer van start. Om 20.00 uur trappen FC Groningen en NAC het nieuwe seizoen af in de Euroborg.

Speelschema eerste speelronde

Voor zowel Feyenoord, PSV als Ajax begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd. Dit is ook voor FC Utrecht het geval, dat op 10 augustus in een leeg stadion moet spelen. Dit na straf van de KNVB na supportersrellen.

Vrijdag 9 augustus

FC Groningen - NAC Breda

Zaterdag 10 augustus

Feyenoord - Willem II

NEC Nijmegen - FC Twente

FC Utrecht - PEC Zwolle

PSV - RKC Waalwijk

Zondag 11 augustus

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo

Almere City FC - AZ

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Ajax - sc Heerenveen

Wanneer is De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax?

Op zondag 1 september staat De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Om 14.30 is Stadion Feijenoord, ook wel De Kuip, het strijdtoneel. Op 31 januari of 2 februari is het raak in de Johan Cruijff ArenA.

Wanneer speelt Feyenoord tegen PSV?

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft af tegen PSV. Op 20 of 22 december reizen de Rotterdammers dan af naar Eindhoven. Op 9 of 11 mei staat de wedstrijd in De Kuip op het programma.

Wanneer speelt Ajax tegen PSV?

De eerste confrontatie tussen Ajax en PSV wacht op 2 november in de Johan Cruijff ArenA. In de tweede seizoenshelft is Eindhoven op 29 of 30 maart 2025 het decor voor de topper. 

Feyenoord-doelman vertrekt