FC Utrecht hoort straf na supportersrellen

FC Utrecht is keihard gestraft naar aanleiding van de supportersrellen tijdens en na afloop van het duel tegen Go Ahead Eagles. Burgemeester Sharon Dijksma heeft besloten dat de club haar eerstvolgende thuiswedstrijd zonder publiek zal moeten spelen. 

FC Utrecht zonder publiek

De eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht in het komende Eredivisie-seizoen zal zonder publiek worden gespeeld, en er zullen beschermende netten in stadion De Galgenwaard worden geplaatst. Daarnaast worden de daders bestraft met stadion- en gebiedsverboden, en zullen zij opdraaien voor de veroorzaakte schade. In een officiële verklaring aan de gemeenteraad benadrukte Dijksma de ernst van de situatie en sprak ze van een "enorme geweldsuitbarsting". 

Gewonden bij rellen FC Utrecht 

Een lid van de ME raakte bij de rellen bewusteloos en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De beslissing voor de zware straffen kwam na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester. Dijksma waarschuwde dat er mogelijk meer wedstrijden zonder publiek zullen plaatsvinden als dit soort incidenten blijven gebeuren.

Feyenoord-doelman vertrekt