Perez oppert oplossing voor voetbalgeweld: ‘Halfjaar zonder publiek’

Kenneth Perez is helemaal klaar met de manier waarop bepaalde groepen supporters zich gedragen. Supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles gooiden vuurwerk naar elkaar, waardoor de zoveelste wedstrijd gestaakt werd dit seizoen. 

Kenneth Perez woedend op fans 

"Je bent er bijna aan toe dat je zegt: we gaan wel een halfjaar zonder publiek voetballen", vertelt Perez tegenover de camera's van ESPN. "Ik zeg nog in de rust: goede sfeer. Dan wordt het spannend en komt alle idioterie naar voren. Los van alles roepen… ze sturen fakkels in een vak waar medemensen dicht op elkaar zitten. Weet je wat we doen: we gooien vuurwerk naar de medemens, omdat hij toevallig voor een andere club is. Dan ben je zó gestoord!" 

'Halfjaar zonder publiek' 

Perez noemt dat een halfjaar zonder publiek spelen een oplossing kan zijn. “Op een gegeven moment moet iemand zeggen: tot hier en niet verder. Halfjaar zonder publiek, zoek het maar uit. Het is een heel klein gedeelte. Veel mensen zijn goed gemutst. Maar het is niet alleen het voetbal, het is de hele maatschappij. Er is zo’n neerwaartse spiraal in Nederland.” Bekijk hier de beelden van het vuurwerk tijdens FC Utrecht – Go Ahead Eagles.

Feyenoord-doelman vertrekt